Hyppää sisältöön

Kallion alueella ei koronatestaamista kevennetä – koronatartuntoja ilmenee liki päivittäin

Kallion alueen koronatilanne on edelleen huono. Tällä hetkellä uudet tartunnat painottuvat Nivalaan.

Kallion alueella tehdyistä koronavirustesteistä noin kaksi prosenttia on positiivisia. Arkistokuva. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella todetaan lähes päivittäin uusia koronatartuntoja.

Tartunnat ovat viime päivinä painottuneet Nivalaan. Keskiviikkona Nivalassa kirjattiin 6 uutta tartuntaa ja tiistaina 4. Tiistaina myös Sievissä kirjattiin yksi uusi tartunta.

Alueen kahden viikon ilmaantuvuusluku on ennätykselliset 475 / 100 000 asukasta kohden ja koronavirusnäytteistä positiivisten osuus on noin 2%.

Terveysviranomaiset toteavatkin, että vaikka testausta pyritään koko maassa keventämään, sen aika ei ole vielä Kallion alueella. Vasta sitten testausta ja jäljitystä voidaan höllentää, kun ilmaantuvuusluku laskee viiteenkymmeneen ja positiivisten näytteiden osuus on korkeintaan 1%. Silloin myös uusia hallitsemattomia tartuntaketjuja ei saisi olla.

Tartunnat leviävät erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa. Alueen koronavirusrokotuskattavuus erityisesti Sievissä ja Nivalassa on tässä ikäryhmässä maan keskiarvoa alhaisempi, mikä lisää riskiä tartuntojen leviämiselle, muistuttavat terveysviranomaiset ja suosittavat rokottautumista. Epidemia on levinnyt myös kouluissa.

Suosittelemme sinulle