Hyppää sisältöön

Kajaanissa koululaiset matkustavat joukkoliikenteessä ilman lippua – ketään ei ole vielä jätetty bussipysäkille

Yleisin selitys Waltti-kortittomuudelle on ollut, että se on jäänyt kotiin. Kajaanin kaupungin henkilöliikenteen asiantuntija Tiina Rusanen kertoo, että periaatteessa kuljettajan ei tarvitse hyväksyä liputtomia kyytiin.

waltti kortti
Kaupungilta toivotaan huoltajien tarkistavan, että koululaisen Waltti-kortti on käyttökelpoinen, siihen ladattu tarvittava määrä matkarahaa tai, että lapsella on varalta käteistä mukana. Kuva: Yle
Sanna Kähkönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kajaanin joukkoliikenteessä on viime viikkojen ajan ollut enenevissä määrin liputtomia kouluikäisiä matkustajia. Yleisin selitys on ollut, että Waltti-matkakortti on jäänyt kotiin.

Kajaanin kaupungin henkilöliikenteen asiantuntija Tiina Rusanen kertoo, että periaatteessa kuljettajan ei tarvitse hyväksyä liputtomia kyytiin.

Ketään ei ole vielä jätetty bussipysäkille.

– Jos korttia ei ole eikä käteistä, silloin ei ole oikeutta nousta bussiin. Kuljettaja tekee päätöksen siitä, ottaako matkustajan kyytiin ilman lippua, vai jätetäänkö hänet pysäkille.

Kaupungilta toivotaan huoltajien tarkistavan, että koululaisen Waltti-kortti on käyttökelpoinen, siihen ladattu tarvittava määrä matkarahaa tai, että lapsella on varalta käteistä mukana.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle