Hyppää sisältöön

Susirajalla jälleen Pride

Pohjois-Karjalan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen festivaali järjestetään parin vuoden koronatauon jälkeen mittavana. Tapahtumat ulottuvat myös Joensuun ulkopuolelle.

Anni Rannikko Pohjois-Karjalan Setan Susiraja Priden valmisteluissa.
Anni Rannikko toimii Pohjois-Karjalan Setan toisena koordinaattorina. Kuvassa valmistaudutaan Pride -juhlaan. Kuva: Tanja Perkkiö / Yle
Tanja Perkkiö
Avaa Yle-sovelluksessa

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä tukeva Susiraja Pride -tapahtuma käynnistyy Pohjois-Karjalassa.

Pride korostaa vähemmistöjen oikeutta näkyä. Tapahtumia on Joensuun lisäksi mm. Outokummussa. Pohjois-Karjalan Seta palkkasi kesällä 2 työntekijää, jotka tekevät tulevien kolmen vuoden aikana koulutus- ja suvaitsevaisuustyötä mm. maakunnan oppilaitoksissa.

Sateenkaarinuorten tilanne ja asema vaihtelee sen mukaan missäpäin maakuntaa he asuvat ja millaisia aikuisia heillä on lähellään kouluissa ja oppilaitoksissa.

Nuorten aseman nostaa esille valtakunnallisesti toimiva aktiivi, Seta ry:n varapuheenjohtaja, joensuulainen Alia Dannenberg.

– Tarvitaan sitä että sateenkaarinuoret voivat kokea olevansa osa yhteiskunnan jäseniä, olla osa yhteiskuntaa. Ei meillä ole varaa syrjäyttää sen vuoksi että jotkut kokevat heidät liian erilaisiksi.

Pride on maailmanlaajuinen liike, jonka tarkoituksena on parantaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asemaa monin tavoin. Pride -kulkueet kuuluvat juhliin, myös Susirajan tapahtuman ohjelmassa on lauantaina kulkue. Tavoitteena on, että kaikki saavat näkyä.

– Tavoittelemme suvaitsevampaa Pohjois-Karjalaa, ymmärtävämpää Pohjois-Karjalaa. Että annettaisiin kaikkien olla sellaisia kuin ovat, annettaisiin kaikkien näkyä, sellaisina kuin ovat, ulkona kaapista, sanoo Alia Dannenberg.

Suosittelemme sinulle