Hyppää sisältöön

Osa SJK:n kannattajista aikoo loistaa poissaolollaan ensimmäisen puoliajan verran lauantain kotiottelussa – syynä seurajohdon viestintä

Kannattajien protestointi liittyy päävalmentaja Jani Honkavaaran sopimuksen päättymiseen ja etenkin siihen liittyvään seurajohdon viestintään.

SJK:n kotiotteluiden tuttu kannattajapääty lienee lauantaina totuttua tyhjempi. / Arkistokuva Kuva: AOP
Tuomo Mäenpää

Osa Seinäjoen Jalkapallokerhon kannattajista on ilmoittanut boikotoivansa huomista Veikkausliigan kotiottelua FC Interiä vastaan.

He aikovat pysyä poissa katsomosta ottelun ensimmäisen puoliajan.

– Olemme tehneet somessa asiasta kansanäänestyksen. Päädyimme siihen, että toimimme asiassa yhdessä. Ainakaan he, jotka ovat Kloppien Facebook-ryhmässä, eivät ole ottelun alussa paikalla, nimettömänä pysyvä kannattaja taustoittaa.

Samainen kannattaja kuitenkin korostaa, että Kloppeihin mahtuu monenlaisia ihmisiä ja mielipiteitä.

– Mitä on Klopit? Se on sillä lailla aika epämääräinen ryhmä, jonka puolesta on kenenkään vaikea puhua. En kuitenkaan usko, että paikalla on huomenna ketään, jotka normaalisti päätykatsomossa seisoo.

SJK:n kannattajat tunnetaan yleisesti nimellä Klopit. Klopit ei ole monen muun kannattajaryhmän tapaan rekisteröity yhdistys, vaan ennemminkin kannattajajoukko, jonka sisällä on monia tapoja toimia.

Kloppien Facebook-ryhmässä on 294 jäsentä.

Vaikea päätös kannattajille

Omaa seuraansa vastaan protestoiminen ei ole vähäpätöinen ele.

– Tämä on ollut vaikea päätös meille kannattajille. Emme haluaisi kokea tällaista. Haluamme kaiken keskellä korostaa, että olemme edelleen joukkueen takana.

Jokainen kannattaja viettää ensimmäisen puoliajan tavallaan. Osa saattaa olla jo stadionin läheisyydessä, osa katsoo ottelun ensimmäistä puoliaikaa kotisohvalta.

– Se on jokaisen oma asia, miten tässä tilanteessa haluaa toimia.

Kannattajien protestointi liittyy päävalmentaja Jani Honkavaaran sopimuksen päättymiseen ja siitä kummunneeseen keskusteluun sekä etenkin seurajohdon viestintään.

– Päävalmentajan sopimuksen loppuminen ei liity boikottiin sinänsä mitenkään. Enemmän kyseessä on seurapomon kommentit siihen liittyen: tämä ei ole kansanäänestys; se päättää, joka maksaa ja niin edelleen. Tavoite on, ettei tällaista tapahdu enää tulevaisuudessa. Toivomme jatkossa seuralta fiksuumpaa kommentointia.

Lue seuraavaksi: SJK-pomo Sarajärvi kommentoi Jani Honkavaaran sopimuksen päättymistä: "Tämä ei ole kansanäänestyksen paikka"

Boikotin lisäksi SJK-kannattajat aikovat protestoid myös muilla tavoin huomisessa ottelussa. Tarkemmin asiaa ei kuitenkaan vielä valoteta.

Keskustelupalstoilla kannattajien protestointi on jonkin verran jakanut mielipiteitä. Osa kausikorttilaisista aikoo yhä saapua otteluun normaalisti.

Suosittelemme sinulle