Hyppää sisältöön

Tykkimäkeen suunnitellaan uutta eritasoliittymää Kouvolassa – jatkossa huvipuistoon ajettaisiin ramppia pitkin

Uudenlaista tiejärjestelyä on esitetty aluetta koskevassa osayleiskaavassa. Eritasoliittymän toteutumisesta ei ole vielä tietoa.

Tiejärjestelyt voivat jatkossa muuttua Tykkimäen läheisyydessä Kouvolassa. Arkistokuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Valtatie 6:n liikennejärjestelyihin on suunnitteilla isoja muutoksia Kouvolassa Tykkimäen ja Käyrälammen läheisyydessä.

Nykyisin Tykkimäen huvipuistoon käännytään tavallisesta T-risteyksestä. Suunnitelmissa on, että jatkossa huvipuistoon ja Käyrälammen virkistysalueelle ajettaisiin ramppia pitkin.

Uusi eritasoliittymä tulisi valtatie 6:n ja Karjalankadun risteykseen, jossa se palvelisi samalla Kullasvaaran ja Teholan teollisuusaluetta.

– Nykyisin risteys on hankala. Liikennettä helpottaisi, jos Kullasvaaraan ja Tykkimäkeen pääsisi eri tasoissa, Kouvolan yleiskaavapäällikkö Marko Luukkonen sanoo.

Uusi tiejärjestely on osa Kullasvaaran ja Tykkimäen aluetta koskevaa osayleiskaavaehdotusta. Tekninen lautakunta käsittelee osayleiskaavaehdotusta tiistaina.

Aikataulusta ei tietoa

Osayleiskaava on vasta ensimmäinen etappi uuden eritasoliittymän osalta. Kaavan hyväksymisen jälkeen ely-keskus voi laatia alueelle yksityiskohtaisemman tiesuunnitelman.

Jotta eritasoliittymä voidaan rakentaa, se vaatisi valtiolta rahoituksen.

Kouvolan kaupungilla ei ole tässä vaiheessa tietoa valtatieliittymän toteuttamisen aikataulusta. Yleiskaavan tarkoitus on luoda valmius liittymäjärjestelyiden suunnittelulle.

Jos tekninen lautakunta hyväksyy tiistaina osayleiskaavaehdotuksen, seuraava vaihe on ehdotuksen asettaminen nähtäville.

Mikäli kuulemisen yhteydessä ei ilmene merkittäviä kaavoitusaikatauluun tai kaavaratkaisuihin vaikuttavia seikkoja tai lisäselvitystarpeita, osayleiskaava pyritään saamaan hyväksymiskäsittelyyn ensi talvena. Osayleiskaavan hyväksyy lopulta kaupunginvaltuusto.

Suosittelemme sinulle