Hyppää sisältöön

F1-media: Valtteri Bottaksen tallikaveri on valittu – sveitsiläismedian mukaan kiinalaiskuljettaja tuo tiimille 20 miljoonaa dollaria

22-vuotias Guanyu Zhou on matkalla Valtteri Bottaksen tallikaveriksi, raportoi Motorsport.

Guanyu Zhou on F2-sarjassa parhaillaan toisena. Kuva: /All Over Press
Roope Visuri

Tunnettu moottoriurheilusivusto Motorsport kertoo lähteisiinsä vedoten (siirryt toiseen palveluun), että Valtteri Bottaksen tallikaveri tulevalle kaudelle Alfa Romeolle on valittu. Motorsportin lähteiden mukaan on sovittu, että kiinalainen Guanyu Zhou ajaa ensi kaudella Alfa Romeolla. Sopimus on vain allekirjoitusta vailla.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur kuitenkin vakuuttaa Motorsportille, että päätöksiä ei ole vielä tehty. Zhou ajaa parhaillaan F2-sarjaa ja on pistetilanteessa toisena.

– Zhou tekee hyvää työtä F2-sarjassa. Hän on varmasti listalla, Vasseur sanoi Motorsportille.

Vasseur haluaa omien sanojensa mukaan odottaa vielä, miten syksyn F2-kisoissa käy.

– Neljä ensimmäistä F2-kisaa olivat vähän erilaisia. Nyt he palaavat enemmän standardiradoille, Vasseur muistutti.

Vasseurin mukaan Alfa Romeolla odotetaan vielä ensi viikon Sotshin kisaviikonloppu ennen kuin Bottaksen tallitoverista tehdään ratkaisuja.

Huhuissa Alfa Romeolle on viety Zhoun lisäksi 18-vuotiasta ranskalaista Théo Pourchairea. Sauberin akatemian kasvatti on F2-sarjassa viidentenä. Nykyinen Alfa Romeon kuljettaja Antonio Giovinazzi on esiintynyt vahvasti aika-ajoissa.

Ferrarin akatemian kasvatti Giovinazzia on aiemmin auttanut, että Ferrarilla on ollut aiemmin sananvaltaa Alfa Romeon toiseen kuljettajaan. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kuitenkin kertoi, että se on nyt puhtaasti Alfa Romeon oma valinta.

– Tiimillä on itsenäinen valinnanvapaus. Se on tärkeää myös meille, Binotto kertoi The Racelle. (siirryt toiseen palveluun)

– Antonio on varakuljettajamme, italialainen kuljettaja ja osa Ferrarin perhettä. Hän on Ferrari-kuljettaja.

– Olisi mahtavaa meille, jos hän ajaisi ensi kaudella. Uskomme, että hän on hyvä kuljettaja ja ansaitsee tallipaikan ensi kaudelle.

Sveitsiläislehti Blickin mukaan (siirryt toiseen palveluun)Zhou toisi Alfa Romeolle kiinalaista sponsorirahaa 20 miljoonaa dollaria eli lähes 17 miljoonaa euroa.

– Kyse ei ole vain siitä, että hän on kiinalainen. Hän on kärkipään kuljettajia F2-sarjassa. Hän on voittanut joitain kisoja. Uskon, että jokainen F1-tiimi katsoo hänen peräänsä, Vasseur sanoi Motorsportille.

Vasseurin mukaan päätös Bottaksen tallitoverista tehdään syyskuun loppuun mennessä.

Alfa Romeolla tällä hetkellä ajava suomalaiskonkari Kimi Räikkönen lopettaa uransa tähän kauteen.

Lue lisää:

Vaarallinen kolari olisi voinut viedä Lewis Hamiltonin hengen – tällainen on halo-turvakaari, joka pelasti F1-supertähden

Hamilton ja Verstappen eri linjoilla hurjasta kolarista – asiantuntija avaa tilanteen taustoja ja suitsuttaa McLarenia: "Sekoitti pakkaa"

McLarenit käsittämättömästi kaksoisvoittoon! Bottas kolmas, kärkikuskien kilpailu päättyi katastrofaalisesti ulosajoon

Valtteri Bottas avasi Alfa Romeo -valintaansa – ei jutellut lainkaan Kimi Räikkösen kanssa

Suosittelemme sinulle