Hyppää sisältöön

Juoksuilottelusta ei ollut tietoakaan toisessa finaalissa – Pesäkarhut voiton päässä mestaruudesta

Porin Pesäkarhut tarrasi tiukasti kiinni naisten Superpesiksen mestaruuteen, kun se kaatoi toistamiseen Jyväskylän Kirittäret.

Susanna Puisto lyö palloa.
Susanna Puisto löi Pesäkarhujen molemmat juoksut. Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen,
Maija Kautto

Porin Pesäkarhujen ja Jyväskylän Kirittärien toinen finaaliottelu oli juuri niin tiukka kuin etukäteen odotettiin. Pesäkarhut vei voiton 1–0 (1–1, 1–0) -lukemin ja on enää voiton päässä Suomen mestaruudesta.

Pesäkarhut sai otteluun loistoalun, sillä se teki avausjuoksunsa ensimmäisen vuoroparin aloittavalla. Merkki oli heti päällä ja Susanna Puisto löi kolmospuolen jatkeelle loistavan lyönnin ja Emilia Linna juoksi kotiin.

Kirittäret sai haluamansa tasoituksen kolmannen lopettavalla, kun Siri Eskola löi kakkossaumaan ja Eeva Mäki-Maukola toi juoksun.

Myös toinen jakso osoitti hyvin sen, että vastakkain oli kauden kaksi parasta ulkopelijoukkuetta. Kumpikaan ei onnistunut sisäpelissään eikä varsinkaan painepaikoissa, vaikka esimerkiksi Pesäkarhuille tarjottiin palotonta ajolähtötilannettakin.

Viimeisellä vuoroparilla Susanna Puisto onnistui jälleen kotiutuksessaan, kun hän löi kolmospesän eteen eikä Jutta Myllyniemi saanut palloa kunnolla haltuun. Tiia Peltonen ehti hyvin kotiin ja toi kotijoukkueelle ratkaisevan juoksun.

– Tosi hyvältä tuntui lyödä tuo, kun edeltävä tilanne oli niin huono, tyytyväinen Puisto sanoi Yle Puheen haastattelussa ja hehkutti koko ottelun ajan villisti kannustanutta yleisöä:

– Eihän tässä ole mitään järkeä! Niin sairaan siistiä!

Ei mitään juoksuilottelua

Sekä Puisto että Emilia Itävalo myönsivät, että sisäpeli oli molemmilta nihkeää, mutta juuri sen takia, että molemmat joukkueet ovat niin hyviä ulkopelissä.

– Tunnemme toisemme niin hyvin, joten sen takia näistä tulee tällaisia samanlaisia vääntöjä. Harvoin näissä on mitään juoksuilottelua, Pesäkarhujen ykkösvahti Itävalo sanoi.

Kirittärien Ella Korpela vakuutti, ettei Pesäkarhut pääse sunnuntaina helpolla, vaikka johtaakin nyt voitoin 2–0. Jyväskyläläiset nousivat nimittäin välierissäkin 0–2-tappioasemasta voittoon.

– Ulkopelimme oli hyvää, sisäpelissä oli takkuista, joten voitto jäi ehkä siitä kiinni. Kyllä niitä reikiä löytyy Pesäkarhujen kentästä, kunhan saadaan suunnattua lyönnit oikein, Korpela sanoi.

Myös Puisto muistutti, ettei taistelu mestaruudesta ole vielä ohi. Kolmas finaaliottelu pelataan huomenna sunnuntaina. Porilaiset eivät vielä edes suostu ajattelemaan mestaruutta.

– Meillä on kaksi voittoa ja kolme tarvitaan. Mitään ei olla vielä voitettu, Puisto sanoi.

Manselle pronssimitalit

Manse PP vei pronssimitalit, kun se voitti Lapuan Virkiän toistamiseen. Tälläkin kertaa ratkaisu nähtiin supervuoroparissa, jossa kotijoukkue oli vahvempi. Loppulukemat olivat Manselle 2–1 (4–2, 4–8, 3–1).

Mansen sankariksi nousi viime vuoden etenijäkuningatar Virpi Hukka. Hukka toi ottelussa neljä sekä löi kaksi juoksua ja kunnarin, joista tärkeimmät tehot (1+1/2) tulivat juuri supervuorossa. Virkiän parhaimmistoon kuului Kaisa Peräaho, jonka tehot olivat 1+2/5.

Korjattu 18.9.2021 klo 19.49: Emilia Itävalo edustaa Porin Pesäkarhuja, ei Kirittäriä.

Lue myös:

Kirittärien menestyslukkari Mari Mantsinen ei ole huolissaan tappiosta finaaliavauksessa – "Meitä on jatkossa vaikea voittaa"

Pesäkarhut ryöstivät finaalisarjan avausvoiton Kirittärien sateisella kotikentällä – "Ei oltu ihan ytimessä tänään"

Suosittelemme sinulle