Hyppää sisältöön

Seinäjoen Jalkapallokerhon kannattajien viileä protesti seurajohdolle: "Teidän kerho"

Seinäjoen Jalkapallokerhon kannattajaryhmä toteutti aikeensa pysyä poissa SJK:n lauantain kotimatsin ensimmäiseltä puoliajalta. Kannattajapäätyyn oli askarreltu paljon kuvaava viesti.

SJK:n kannattajat jäivät lauantain ottelun alusta pois protestina seurajohdolle. Kuva: Tuomo Mäenpää / Yle
Elina Niemistö

Seinäjoen Jalkapallokerhon kannattajapääty loisti tyhjänä lauantain kotipelin ensimmäisellä puoliajalla. Kun päädystä tavallisesti kuuluu kova kannustus ja iloinen laulu, oli nyt hiljaista ja tilalla viesti, jonka sanoma on selvä. Kyltissä lukee "Teidän kerho".

Kannattajaryhmä Klopit julkaisi myös avoimen kirjeen selventääkseen, mistä protestissa on kyse. Siinä painotetaan, ettei kyse ole valmentajan vaihdoksesta vaan siitä, millä tavoin kannattajia seurassa arvostetaan. Kirje löytyy muun muassa Twitteristä (siirryt toiseen palveluun).

"Klopit olivat paikalla SJK:n ensimmäisessä pelissä. Olemme kannattaneet SJK:ta alusta asti. Olemme ostaneet kausikortteja, SJK:n fanituotteita, peleissä ruokaa ja sekä erityisesti juomaa. Mekin siis maksamme laskut! Odotamme enemmän ja ansaitsemme enemmän. Ansaitsemme seuran, joka arvostaa yhteisöään," kirjoittaa se kuuluisa kahdestoista kenttäpelaaja kannanotossaan.

Lue myös: Osa SJK:n kannattajista aikoo loistaa poissaolollaan ensimmäisen puoliajan verran lauantain kotiottelussa – syynä seurajohdon viestintä

Kannattajaryhmä suivaantui seurajohdon viestinnästä sen jälkeen, kun päävalmentaja Jani Honkavaaran jatkosopimuksen kohtalo selvisi. Moni otti voimakkaasti kantaa siihen, ettei optiota Honkavaaran kanssa käytetty. Seurapomo Raimo Sarajärvi päätti keskustelun toteamalla, ettei tämä ole "kansanäänestyksen paikka", vaan se kantaa vastuun, joka maksaa laskut.

Lue myös: SJK-pomo Sarajärvi kommentoi Jani Honkavaaran sopimuksen päättymistä: "Tämä ei ole kansanäänestyksen paikka"

Klopit päätti boikotoida lauantain ottelun ensimmäistä puoliaikaa. Vaikka kyseessä ei ole mikään organisoitunut yhdistys, kannattajaryhmä pysyi yhtenäisenä päätöksen takana ja katsomo tyhjänä lauantain ottelussa Interiä vastaan.

– Tämä on ollut vaikea päätös meille kannattajille. Emme haluaisi kokea tällaista. Haluamme kaiken keskellä korostaa, että olemme edelleen joukkueen takana, kertoi yksi nimettönänä pysyttelevä kannattaja Ylelle perjantaina.

Lauantain ottelun toiselle puoliajalle Klopit palasivat tutulle paikalleen.

Lue myös: SJK:n ja Jani Honkavaaran tiet eroavat, sopimuksen optio jää käyttämättä

Suosittelemme sinulle