Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Verneri Suhonen kukisti Iivo Niskasen SM-sprintissä – vitsaili salaisesta aseestaan: "Saattoi olla avain voittoon"

Miesten sprinttikilpailun neljä parasta mahtuivat sekunnin sisälle toisistaan. Naisissa Katri Lylynperän voitto tuli suuremmalla marginaalilla.

Urheilijat hiihtävät metsässä.
Miesten sprintti oli tasainen kamppailu. Kuva: Hiihtoliitto
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Verneri Suhonen ja Katri Lylynperä ylsivät voittoihin, kun rullahiihdon SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina perinteisen sprinttikilpailuilla Vuokatissa.

Suhonen kukisti 1,6 kilometrin matkalla sprinttifinaalissa Iivo Niskasen ainostaan 0,5 sekunnin erolla. Kolmanneksi sijoittunut Lauri Lepistö jäi Suhosesta 0,7 sekuntia ja neljänneksi jäänyt Lauri Vuorinen 0,8 sekuntia.

– Finaalissa oli täydellinen onnistuminen, vaikka aamulla ei siltä tuntunutkaan. Puuron korvaaminen tänä aamuna jogurtilla saattoi olla avain voittoon, Suhonen vitsaili Hiihtoliiton tiedotteessa.

Lylynperä voitti 1,3 kilometrin sprinttifinaalin kahden sekunnin erolla. Kerttu Niskanen oli toinen ja Johanna Matintalo (+3,2) kolmas.

– Finaalin alussa kenelläkään ei tuntunut olevan vetohalua ja huomasin, että muut halusivat minun lähtevän vetämään. Siinä piti kuitenkin vain malttaa, sillä tiesin lopun olevan vahvuus itselleni. Sauvojen äänestä tunnistin viimeisessä mäessä, että eroa alkaa taakse syntymään, Lylynperä kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Rullahiihdon SM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina. Silloin miehet hiihtävät vapaalla tyylillä 16 kilometriä ja naiset 12 kilometriä.

Katri Lylynperä.
Katri Lylynperä hiihti sprintin voittoon. Kuva: Hiihtoliitto

Lue myös:

Norjan ex-hiihtopomo arvosteli Ruotsin hiihtotähden harjoittelua – Frida Karlsson vastasi kipakasti: "Hän tietää kokonaiskuvasta kaksi prosenttia"

Vuokatissa ratkotaan jälleen rullahiihdon SM-mitalit – Risto-Matti Hakola: "Miehet laitetaan jonoon ja katsotaan, kuka on kunnossa"

Suosittelemme