Hyppää sisältöön

FC Lahden kapteeni Kari Arkivuo tuomitsi omien fanien käytöksen: "Tappelut on pystyttävä poistamaan, koska semmoisessa ei ole mitään järkeä"

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikarin mukaan kannattajakatsomon sulkeminen lannisti juhlaottelun tunnelmaa, mutta se oli sellainen toimenpide, jonka seura pysty tekemään.

FC Lahti sulki fanikatsomonsa juhlaotteluun
FC Lahti sulki fanikatsomonsa juhlaotteluun
STT Urheilu,
Jussi Jäkälä,
Anu Karttunen

Miesten jalkapalloliigan yläloppusarjan paikkaa kiivaasti havitteleva FC Lahti ei pystynyt palkitsemaan kotiyleisöään seuran 25-vuotisjuhlaottelussa AC Oulua vastaan.

Joukkueet nuhjasivat 0–0-tasapelin. Se ei palvellut kumpaakaan joukkuetta. FC Lahti on nyt pelannut kuusi kamppailua ilman voittoa. Viiden viime ottelun saldo on kaksi pistettä ja yksi tehty maali.

– Tulos ei tyydytä pätkääkään. Seuraavassa pelissä meidän on pakko voittaa KTP, lahtelaisten kapteeni Kari Arkivuo sanoi.

Urallaan paljon nähnyt Arkivuo tuomitsi jyrkästi lahtelaisfanien käytöksen edellisessä kamppailussa Tampereella Ilvestä vastaan. Siellä tapahtuneen pahoinpitelyn seurauksena FC Lahti sulki kotistadioninsa kannattajakatsomon.

– Kyllähän etenkin toisella puoliajalla fanien ääni kuului. Ja se on se, mitä me kaipaamme. Tärkein juttu on kannustaa omia. Tappelut on pystyttävä poistamaan, koska semmoisessa ei ole mitään järkeä. Se on täysin tuomittavaa, Arkivuo korosti.

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari myönsi, että kannattajakatsomon sulkeminen juhlaottelussa, aiheutti ristiriitaisen olon. Hänen mielestään tilanteeseen ei kuitenkaan ollut muita vaihtoehtoja.

– Jos mietitään urheilua ja jalkapalloa laajemminkin, niin yleisö on se, minkä tähden tätä tehdään. Se, että joudutaan oma fanikatsomo sulkemaan, niin se on meille tietenkin iso päätös. Kyllähän tämä vähän lannistaa juhlatunnelmaa väkisinkin, Heikari sanoi Yle Urheilulle.

– Meillä on tällä kaudella ollut muutama ottelu, jossa on esiintynyt näitä häiriöitä. Meillä on seurana kuitenkin melko rajalliset keinot puuttua näihin ja tehdä toimenpiteitä. Katsottiin, että tämä on sellainen keino ja toimenpide, minkä me voimme toteuttaa.

AC Oululle pistekin oli tärkeä. Oululaisilla on vielä täysi työ, jotta se pystyy välttämään karsijan paikan.

– Taistelimme hyvin, ja ehkä piste oli nyt maksimi. Vieraspelit ovat olleet meille vaikeita, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola sanoi.

Lue myös:

FC Lahti ei halua enää hymistellä faniensa törttöilyjä ja sulkee kannattajakatsomonsa toistaiseksi – "Joukkueen kannattaminen ei ole Lahdesta kuolemassa"

FC Lahti aikoo sulkea kannattajakatsomonsa toistaiseksi – syynä kannattajien häiriökäytös ja pahoinpitelyepäily

FC Lahden kannattajia epäillään pahoinpitelystä Tampereella

Suosittelemme sinulle