Hyppää sisältöön

Slovenia tiputti hallitsevan maailmanmestarin lentopallon EM-kisoissa

Lauantainen pudotuspelitappio oli Puolalle jo neljäs peräkkäinen Sloveniaa vastaan. Slovenia kohtaa sunnuntaina finaalissa Italian.

Toncek Stern.
Slovenia juhli Puolan kustannuksella lentopallon EM-kisoissa. Kuva: imago images/Newspix/ All Over Press
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Slovenia yllätti hallitsevan maailmanmestarin Puolan lentopallon EM-kisoissa Katowicessa ja pelaa sunnuntaina finaaliottelussa Italiaa vastaan. Slovenia taipui avauserässä, mutta kukisti puolalaiset isäntänsä lopulta 3–1 (17–25, 32–30, 25–16, 37–35).

EM-finaalipaikka on Slovenialle jo kolmas viimeisen kuuden vuoden sisällä. Maa oli myös vuosina 2015 ja 2019 EM-finaalissa, mutta jäi kummallakin kerralla hopealle.

Slovenia ehti käydä avauserässä 2–0-johdossa, minkä jälkeen Puola teki seitsemän peräkkäistä pistettä. Puolalaiset aiheuttivatkin paljon ongelmia Slovenian puolustukselle ja veivät erän lopulta selvästi 25–17.

Toisessa erässä Slovenia oli valmiimpi ja onnistui kääntämään pitkän taistelun hyväkseen lukemin 32–30. Tätäkin pidempi erä nähtiin neljennessä ja ratkaisevassa erässä, kun kolmannen erän selvästi hävinnyt Puola taisteli slovenialaisten kyydissä peräti 57 minuuttia.

Lopulta ottelun ratkasi Slovenian Toncek Stern. Stern ja Puolan Wilfredo Leon tekivät kumpikin kamppailussa 20 pistettä.

Slovenia on ollut Puolalle vaikea vastustaja viime vuosina, sillä esimerkiksi kaksi vuotta sitten Slovenia kukisti Puolan EM-välierässä niin ikään 3–1. Slovenia kukisti Puolan EM-kisojen pudotuspeleissä myös vuosina 2017 ja 2015.

Illan myöhäisvälierässä Italia kukisti hallitsevan Euroopan mestarin Serbian erin 3–1 (29–27, 25–22, 23–25, 25–18). Italialaisten tehokkain oli 23 pistettä tehnyt Alessandro Michieletto.

Lue myös:

Sammelvuo on kiinnostunut jatkamaan Venäjän päävalmentajana – uskoo, että olympiahopea painaa enemmän kuin raju EM-pettymys

Puolan lentopallomiehet mahtinäytöksellä neljän joukkoon – Sammelvuon Venäjälle tyly EM-puolivälierätappio

Tokion olympiavoittaja Ranska tylysti ulos EM-puolivälieristä – Suomen lentopallomiesten loppusijoitus 12:s

Suosittelemme sinulle