Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

KPL venytti finaaleja komealla kunnarilla, mutta nouseeko Toni Kohonen kokoonpanoon? Tähtipelaaja Juha Puhtimäeltä suorat sanat Manse PP:n esityksestä

Kouvolan Pallonlyöjät nappasi kolmannessa finaalissa tamperelaisen Manse PP:n lukemin 1–0. Arttu Ruuskan kunnari toisella jaksolla toi tarvittavan juoksun kouvolalaisille.

Kouvolan pallonlyöjien Matti Latvala, Tommi Mäentausta ja Valtteri Hämäläinen pesäpallon miesten Superpesiksen finaaliottelussa.
Kouvolan Pallonlyöjät kavensi ottelusarjan 1–2:een. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva
Kimmo Porttila,
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Kouvolan Pallonlyöjät venytti miesten Superpesiksen finaalien ratkaisua sunnuntaina Tampereella ja voitti Manse PP:n lukemin 1–0 (3–0, 1–1). Manse PP johtaa sarjaa voitoin 2–1.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin toisen jakson kolmannessa vuoroparissa, kun Arttu Ruuska kiersi kunnarin tyhjään kenttään kolmospuolen läpilyönnillä. KPL:lle riitti toisella jaksolla tasapeli, sillä joukkue voitti avausjakson selvästi lukemin 3–0.

KPL kavensi ottelusarjan Ruuskan läpilyönnillä 1–2:een. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

– Tämä oli meiltä ulkona paras ottelu. Sisäpelimme on nihkeää. Teemme vähän tilanteita, mutta niistä täytyy pystyä tekemään riittävä määrä juoksuja, kouvolalaisten pelinjohtaja Iiro Haimi kommentoi ottelua Yle Puheen lähetyksessä.

KPL hyökkäysi avausjaksolla

Kouvolan Pallonlyöjät sai loistoalun ja siirtyi jo avausjakson ensimmäisellä sisävuorolla 3–0-johtoon.

Numerolle kolme vaihdettu Matti Latvala avasi kouvolalaisten juoksuhanat kotiuttamalla ensin Tommi Mäentaustan kolmospuolen lyönnillä. Tämän jälkeen Janne Kivipellon kumura kotiutti Matti Saukon ja Ossi Meriläisen lyönti Latvalan.

Hurja alku riitti lopulta jaksovoittoon saakka, kun Manse PP ei onnistunut kotiutuksissa. Manse PP sai rakennettua peräti kolme kertaa jakson aikana yhden palon ajolähdön, mutta Kouvolan tiivis ulkopeli kesti tamperelaisten yritykset.

– Olimme suoraan sanottuja paskoja tänään. Emme tehneet yhtään niitä asioita, joita piti, Manse PP:n lukkari Juha Puhtimäki harmitteli.

– Ensimmäisen jakson alku maksoi voiton. Tiputimme palloa pari kertaa ja se peli meni oikeastaan siinä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Juha Puhtimäki.
Juha Puhtimäki vaikeutti KPL:n sisäpeliä vaikeilla syötöillä. Kuva: Jussi Saarinen

Manse PP ilmaiseksi johtoon

Toisella jaksolla Manse PP pääsi ilmaiseksi johtoasemaan ensimmäisen vuoroparin lopettavalla, kun Timo Torppa karkasi kotipesään Jasperi Luoman harhaheitolla.

KPL:n sisäpeli oli todella nihkeää ja se vaikeutui entisestään, kun kärkietenijä Mäentaustajoutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen takia. Mäentausta oli jo lyömässä kolmannen vuoroparin aloittavalla, mutta vihoittelevan kyljen takia etenijä löi ainoastaan näpyn etukenttään.

Manse PP olisi voinut tehdä palon KPL-kärjestä, mutta päästi herrasmiesmäisesti Mäentaustan ykköspesälle. Tämän jälkeen Saukko kopitti kärkietenijän pois kentältä.

– Päätös oli helppo. Siinä tilanteessa oli selvää, että kylki on rikki. Pelataan reilusti nämä pelit, niin jää joka tapauksessa parempi mieli molemmille, Puhtimäki totesi tilanteesta.

Manse teki kopituksen jälkeen nopeasti kaksi paloa, minkä jälkeen Arttu Ruuska tasoitti jakson 1–1:een kolmospuolen läpilyönnillä. Ruuska kiersi kunnarin tyhjään kenttään, mikä riitti lopulta ottelun voittoon.

– Nyt meidän pitää vain voittaa päivästä toiseen. Varapatruunat on nyt viety, joten pitää vain painaa menemään, Ruuska tuumi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Pallo menee alikulkutunneliin.
Ruuskan läpilyönti vieri alikulkutunneliin saakka. Kuva: Jussi Saarinen / AOP

Finaalisarja jatkuu ensi viikon lauantaina Kouvolassa. KPL voi joutua tekemään kokoonpanoonsa muutoksia, jos Mäentausta ei pysty jatkamaan finaalisarjaa.

Pelinjohtaja Haimin mukaan kouvolalaisilla on kuitenkin vaihtoehtoja Mäentaustan korvaajaksi. Esimerkiksi loukkaantunumisen takia sivussa ollut Toni Kohonen voi vielä pelata finaalisarjassa.

Juho Hacklin on hyvä vaihtoehto koppariksi. Täytyy katsoa, kenet laitamme keulaan, jos Mäentausta on pois. Vaihtoehtoja ei ole paljoa, mutta löydämme kyllä tähän paikkaajat, Haimi sanoo.

– Kohosen pelaaminen on totta kai mahdollista. Tilanne täytyy katsoa ensi viikolla, mutta se on yksi vaihtoehto.

Lue myös:

Manse PP ja Porin Pesäkarhut eivät päässeet juhlimaan – tässä kaikki jännittävän pesäpallopäivän käänteet

Vaasan Mailattaret nousee naisten Superpesikseen – sarjanousua todisti 860 katsojaa

Manse PP enää voiton päässä Superpesiksen mestaruudesta – Kouvolan avausjakson johto suli dramaattisesti

Suosittelemme