Hyppää sisältöön

Suomi sai suoran jatkopaikan maailmanlohkon karsintaan – Jarkko Nieminen: “Kylmät väreet tuli saman tien”

Suomen miesten maajoukkue voitti viikonloppuna Intian tenniksen Davis Cupissa. Hyvät otteet palkittiin suoralla jatkopaikalla maailmanlohkon karsintaan.

Suomen joukkueen kapteeni Jarkko Niemisen unelma on ollut saada joukkue maailmanlohkoon. Nyt tavoite on vain yhden voiton päässä. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander

Suomen suora jatkopaikka maailmanlohkon karsintaan varmistui sunnuntaina muiden I-ryhmän otteluiden tulosten kautta. Suomen kannalta tärkein voitto tuli, kun Romania voitti Portugalin, mikä varmisti Suomen paikan kahdeksan parhaan I-ryhmän maan joukossa.

Suoran paikan maaliskuussa 2022 pelattavaan karsintaan sai rankingin kautta kahdeksan parasta I-ryhmän maata. Neljä heikointa voittajaa pelaa marraskuussa jatkokarsintaa. Suomen vastustaja selviää tämän vuoden maailmanlohkon otteluiden jälkeen joulukuussa.

– Kylmät väreet tuli saman tien. Kun aloitin kapteenina, sanoin unelmaksemme pääsyn maailmanlohkoon. 2018 II-ryhmässä se saattoi tuntua joistakin absurdilta, mutta olemme uskoneet siihen – nyt olemme yhden voiton päässä maailmanlohkosta, kommentoi kapteeni Jarkko Nieminen Tennisliiton tiedotteessa.

Nieminen sanoi, ettei hän ole asettanut rajojaan itselleen, yksittäisille pelaajille tai joukkueelle. Hänen mielestään mitään ei kuitenkaan voi koskaan saavuttaa, jos ei kurkota korkealle.

– Olemme koko ajan kehittyneet joukkueena ja katsotaan, mihin asti tulemme yltämään tulevaisuudessa. Edelleen näen olevamme tulevaisuuden joukkue, jonka parhaat vuodet ovat vielä tulossa.

Suomen miesten maajoukkue on pelannut kolme kertaa aiemmin maailmanlohkon karsinnassa. Vuonna 1990 Suomi hävisi Ruotsille 0–5, vuonna 1999 se hävisi niukasti 2–3 Italialle ja vuonna 2002 Alankomaat kukisti Suomen 4–1.

Suomen maajoukkueiden paras saavutus on vuonna 1993 saavutettu naisten puolivälieräpaikka eli paikka kahdeksan parhaan maan joukossa.

Lue myös:

Suomi kukisti Davis Cupissa Intian – Henri Kontinen hehkutti: "Ei ole ollut yhtä kivaa tenniskentällä puoleentoista vuoteen"

Otto Virtaselle komea päänahka ja Ruusuvuorelle tärkeä voitto – Suomi aloitti Davis Cupin räväkästi

Suosittelemme sinulle