Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kommentti: Superpesiksen kohujoukkue Manse PP törmäsi yllättävään ongelmaan – KPL:n pitää silti ratkaista monta kysymystä

KPL on pärjännyt finaaleissa timanttisen ulkopelinsä ansiosta, vaikka Manse PP onkin luonut enemmän tilanteita, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Simo Arkko.

pesäpallo.
KPL:n ulkopeli on ollut finaaleissa timanttisella tasolla. Kuva: Lehtikuva
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Tamperelainen Manse PP ei saanut juhlia ainakaan vielä sunnuntaina miesten Superpesiksen mestaruutta, kun Kouvolan Pallonlyöjät jätti Manse PP:n ilman yhtään lyötyä juoksua Kaupissa.

Tamperelaiset saivat tuulettaa 2800 katsojan edessä juoksua vain kertaalleen kouvolalaisten harhaheiton ansiosta. Muuten KPL:n ulkopeli oli timanttista kuten koko finaalisarjassa.

KPL on pärjännyt juurikin ulkopelinsä ansiosta. Manse teki kahdessa ensimmäisessä pelissä selvästi enemmän kolmostilanteita, mutta kouvolalaisten ulkopeli piti ottelut tuloksellisesti tiukkoina.

Ensi viikonlopun osalta on kuitenkin paljon kysymysmerkkejä. Loukkaantuneen kärkietenijän Tommi Mäentaustan pelikunto on arvoitus, minkä lisäksi myöskään Matti Saukko ei ole täysissä voimissa. Nouseeko loukkaantumisesta kärsinyt Toni Kohonen jokeriksi ja Ville Pesu kärkietenijäksi? Voisiko Iiro Nokkala olla vaihtoehto numerolle yksi?

Ulkopelissä Mäentaustan puuttuminen ei ole KPL:lle iso ongelma, sillä jokeri Juho Hacklin on pelannut tälläkin kaudella useita otteluita kopparina. Mäentausta ei ole ollut tänä syksynä mailassa vahvimmillaan, mutta sivuun jääminen olisi silti isompi menetys sisä- kuin ulkopelissä.

Manse PP:n kohdalla yksi kysymysmerkki on ulkopeli. Severi Tikkakoski oli odotetusti pommituksen kohteena, ja KPL sai heikohkoillakin lyönneillä yllättävän monta juoksua räpylästä kolmospuolelta. Ainoastaan Janne Kivipellon kakkosjatkekumura oli hyvä, ottamaton lyönti.

KPL yrittää hyödyntää Tikkakosken epävarmuutta varmasti myös jatkossa.

Manse PP ei kuitenkaan kaatunut sunnuntaina ulkopeliin. Joukkueen lyöntivoiman tietäen tamperelaisten jääminen ilman yhtään lyötyä juoksua oli suuri yllätys.

Sisäpelin ajoittainen tukkoisuus on sinänsä tamperelaisille tuttua. Manse PP on näissäkin pudotuspeleissä hävinnyt hyvin usein ensimmäisen jakson, mutta noussut toisella jaksolla taistelemaan ottelun voitosta ja napannut kiinnityksen selvälläkin erolla.

Jo Imatran Pallo-Veikkoja vastaan kuitenkin nähtiin, että tamperelaisten jänne voi katketa pitkäksi aikaa. Manse PP hävisi yllättäjäjoukkuetta vastaan kaksi ensimmäistä ottelua ja oli kolmannessakin vain yhden palon päässä kesälomasta.

Joukkue tarvitsee usein sisällä peräkkäisiä onnistumisia ja juoksuja, että se herää mukaan otteluun.

Ottelun alku nousee tulevana lauantaina isoon rooliin. Jos KPL onnistuu voittamaan avausjakson ja pitää Mansen vähillä juoksuilla, temperamenttinen joukkue voi turhautua.

Vastaavasti hyvän alun saadessaan tamperelaiset rallattelevat todennäköisesti mestaruuteen.

Lue myös:

KPL venytti finaaleja komealla kunnarilla, mutta nouseeko Toni Kohonen kokoonpanoon? Tähtipelaaja Juha Puhtimäeltä suorat sanat Manse PP:n esityksestä

Manse PP ja Porin Pesäkarhut eivät päässeet juhlimaan – tässä kaikki jännittävän pesäpallopäivän käänteet

Jyväskylän Kirittäret pimensi Pesäkarhujen sisäpelin – sarjan ratkaisu venyy ensi viikolle

Suosittelemme