Hyppää sisältöön

Superlupaus Maisa Kuusikko, 15, voimisteli kolme kultaa Oulun SM-kisoissa – MM-Japaniin tyrkyllä liuta nuoria suomalaisia

Ensimmäistä kertaa aikuisten SM-tasolla kilpaillut Maisa Kuusikko antoi vahvoja näyttöjä osaamisestaan viikonlopun telinevoimistelun SM-kisoissa Oulussa.

Maisa Kuusikko voimistelee puomilla.
Kolme Suomen mestaruutta ottannut Maisa Kuusikko on todennäköinen Suomen edustaja lokakuun puolivälissä kisattavissa MM-kisoissa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press
STT Urheilu

Suomalaisen telinevoimistelun superlupaus Maisa Kuusikko antoi vahvoja näyttöjä osaamisestaan viikonlopun SM-kisoissa Oulussa.

Ensimmäistä kertaa aikuisten SM-tasolla kilpaillut Kuusikko voitti lauantaina neliottelun pisteillään 51,299. Sunnuntain telinefinaaleissa 15-vuotias voimistelija saavutti kultaa eritasonojapuilta ja puomilta sekä hopeaa hypystä.

– Löytyi paljon onnistumisia. Lauantai sujui hienosti, mutta finaalipäivä sunnuntai ei ollut ihan minun päiväni, Kuusikko kertoi kriittisesti raskaan rupeamansa päätteeksi.

Eritasonojapuilla Kuusikko suoritti vauhdikkaan ja vaikean sarjan. Kansainvälisen tason suoritus toi pisteet 12,900, mikä oli 1,5 pistettä enemmän kuin hopeaa saaneella Iida Haapalalla.

Kuusikon sarjan vaikeutta kuvastaa, että hän olisi taistellut kullasta, vaikka olisi pudonnut kertaalleen. Puomilla tämä tapahtuikin, sillä Kuusikko pokkasi kullan, vaikka tipahti telineeltä kesken kyykkypiruetin.

MM-kilpailuihin vajaa kuukausi

Hypyssä Kuusikko taipui hopealle pyllähdettyään nurin toisen suorituksensa alastulossa. Permanto oli näin ollen ainut teline, jossa nuori lahjakkuus ei yltänyt mitaleille.

– Viime kevään EM-kisoista lähtien Maisan kokonaisuus on ollut hyvin nousujohteinen. Olen hyvin luottavainen hänen jatkonsa suhteen, naisten telinevoimistelun lajipäällikkö Satu Murtonen kehui.

Voimistelun MM-kisat pidetään Japanissa lokakuun puolivälissä.

Suomen kisajoukkueen lopulliset valinnat selviävät alkavalla viikolla, mutta todennäköistä on, että Tampereen Voimistelijoita edustava Kuusikko lähtee kisoihin kaksi vuotta vanhemman Oulun Pyrinnön Ada Hautalan kanssa. Huhtikuussa kaksikko raivasi tiensä neliottelun finaaliin naisten EM-kisoissa Sveitsissä.

Kirmes loisti tyytyväisyyttä

Miesten mitalirohmu Oulussa oli ensimmäiset henkilökohtaiset kultamitalinsa voimistellut Robert Kirmes, joka saavutti kaksi kappaletta jokaisen väristä mitalia. Kultaa tuli hypystä ja rekiltä.

– Ensimmäistä kertaa kultamitaleilla, niin fiilis on uskomaton. En ole ennen kokenut tällaista, 21-vuotias Kirmes hehkui.

Neljä mitalia saavuttanut isoveli Oskar Kirmes oli nojapuiden ykkönen. Veljekset taistelevat keskenään paikoista MM-kisoihin.

– Toivottavasti edessä olisi MM-kisat lokakuussa Japanissa ja sen jälkeen muutama kilpailu Bundesliigassa Saksassa, Robert Kirmes suunnitteli tulevaa.

Lauantain kuusiottelun valtias oli Elias Koski kovin pistein 80,900.

– Tällä hetkellä Suomessa on tosi kova taso. Ei ole enää mitään ilmaisia kultamitaleita vaan täytyy oikeasti onnistua, jos haluaa voittaa, ja se on hieno juttu, Oskar Kirmes sanoi.

Lue myös:

Oulussa järjestetään ensimmäistä kertaa telinevoimistelun SM-kisat viikonloppuna Ouluhallissa

"Minkä arvoinen pieni tyttö on", hyväksikäytön uhriksi joutunut Simone Biles kysyi USA:n senaatilta – FBI:ta syytetään skandaalin peittelystä ja vääristelystä

Suosittelemme sinulle