Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Jalkapalloilija vietiin ambulanssilla pois kesken ottelun Tammisaaressa – vierestä seurannut manageri kertoo järkyttävästä päivästä, joka päättyi hyvin

Jalkapallon Ykkösessä Ekenäs IF:n pelaaja Valdrin Rashica pääsi sunnuntaina illalla kotiin, vaikka hänet oltiin viety ambulanssilla ensiapuun aiemmin samana päivänä.

Valdrin Rashica
Valdrin Rashica Veikkausliigan ottelussa FC Lahden paidassa Espoossa lokakuussa vuoi sitten. Kuva: Matti Raivio/All Over Press
Joel Holma
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon miesten Ykkösessä nähtiin sunnuntaina dramaattinen tilanne, kun tammisaarelaisen Ekenäs IF:n pelaaja Valdrin Rashica vietiin ambulanssilla sairaalaan kesken ottelun. Kenttäkuuluttaja pyysi lääkäriä paikalle, kun kosovolainen Rashica piteli rintaansa. EIF pelasi kotikentällään VPS:ää vastaan.

EIF tiedotti illalla huojentavia tietoja, että Rashica on kunnossa ja päässyt kotiin. Joukkueen manageri Peter Haglund kertoo Yle Urheilulle pelaajia ja katsojia järkyttäneestä tilanteesta.

Haglundin mukaan tilanne toi mieleen kesän EM-kisat ja Tanskan tähtipelaajan Christian Eriksenin sydänpysähdyksen ottelussa Suomea vastaan.

– Aina tällainen järkyttää, kun tiedämme, mitä EM-kisoissa tapahtui. Mieli oli kaikilla matalalla ja tilanne oli todella raskas. Pelaajien oli vaikea jatkaa peliä sen jälkeen. Kaikki olivat hermona ja niin oli myös kuuluttaja.

Paluu jo tällä viikolla treeneihin

EIF:n ja VPS:n ottelua oli pelattu runsaat 80 minuuttia, kun Rashica potkaisi pallon ulos sivurajasta ja piteli rintaansa. Kenttäkuuluttaja pyysi yleisöstä lääkäriä paikalle, kun Rashica oli tuskissaan.

Haglundin mukaan seuran puolesta paikalla ollut lääkäri oli jo silloin tulossa paikalle. Peli jatkui, kun lääkäri kertoi, että Rashican sydämessä ei ole vikaa.

– Lääkäri antoi viestin, että pulssi on hyvä eikä hän ole vaaratilanteessa. Pelaajat tiesivät, että hän oli tajuissaan. Rashica pääsi illalla kotiin kello 23 maissa.

Haglundin mukaan tarkkaa diagnoosia ei vielä tiedetä.

– Hän sai tällin edellisessä tilanteessa. Hänellä oli vähän hengitysongelmia. Tämä saattoi olla monesta asiasta kiinni. Rashica palaa luultavasti harjoitusvahvuuteen 3–4 päivän päästä.

Haglundin mielestä tapaus hoidettiin kentällä hyvin, vaikka kenttäkuuluttajan tiedotus tilanteessa lisäsi epävarmuutta.

– Kuulostaa aina huonolta, kun kuuluttajalta tulee tuollainen viesti. Otimme Rashicalta varmuuden vuoksi kokeet. Jatkossakin tehdään heti tarvittavat asiat.

EIF:llä oli paikalla ottelussa lääkäri ja sairaanhoitaja. Haglundin mukaan Ykkösessä riittää, että yksi sairaanhoitaja on mukana pelissä. Lääkärin läsnäolo ei ole pakollista.

VPS voitti ottelun 3–2. VPS on sarjassa kolmantena, EIF viidentenä. Samalla päättyi runkosarja, jonka voitti RoPS. Palloliitto tiedottaa maanantaina klo 18 jatko-ohjelman kaudelle.

Sarjataulukon löydät teksti-tv:stä.

Rashican tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

Sydänpysähdyksen saanut Eriksen palasi Interin harjoituskeskukseen

Juventuksen ahdinko jatkuu Serie A:ssa – yhä ilman avausvoittoa, valmentajalta suoraa puhetta: "Onneksi tuomari vihelsi lopun merkiksi"

Lukas Hradecky teki Bundesliigassa historiaa "rumasta esityksestä" huolimatta – “Olen todella ylpeä”

Suosittelemme