Hyppää sisältöön

Auton törmäyksessä kuollut polkupyöräilijä oli iäkäs – poliisi vaitonainen Kotkan suojatieonnettomuuden yksityiskohdista

Kolari sattui ennen keskipäivää lauantaina. Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä törkeänä rattijuopumuksena ja kuolemantuottamuksena.

Ihmiset olivat tuoneet onnettomuuspaikalle kynttilöitä. Kuva: Katri Mannonen / Yle
Mirjam Tahkokorpi

Poliisi tutkii viikonloppuna sattunutta risteyskolaria, jossa polkupyöräilijä kuoli pyörän ja henkilöauton törmäyksessä suojatiellä Kotkassa.

Onnettomuus tapahtui viime lauantaina noin puolen päivän aikaan Karhulassa Alhströmintien ja Aumakadun risteyksessä.

Lue lisää: Polkupyöräilijä menehtyi risteyskolarissa Kotkassa – tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja kuolemantuottamuksena

Rikoskomisario Jan Lindström Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että kyseessä oli iäkäs pyöräilijä. Autoilija on keski-ikäinen. Autoilija oli törmäyksen sattuessa matkalla itään.

Kolarissa olleen auton tuulilasi meni törmäyksessä rikki. Kuva: Sasu Mäkinen

Tapauksen esitutkinta on kesken.

Poliisi ei tässä vaiheessa kerro, kuinka kovaa vauhtia autoilija ajoi törmätessään polkupyöräilijään eikä sitä, kuinka humalassa kuski oli.

Paikalle tullut valokuvaaja kuvasi onnettomuudessa mukana olleen auton etupenkin. Kuva: Sasu Mäkinen

Poliisi tutkii tapausta tässä vaiheessa törkeänä rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea tai vähintään 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

Rattijuopumus voidaan luokitella törkeäksi myös silloin, jos kuski on käyttänyt muuta huumaavaa ainetta kuin alkoholia ja alkoholia siten, että ajokyky on tuntuvasti huonontunut.

Suosittelemme sinulle