Hyppää sisältöön

TS: Varsinaissuomalaisen koulun suihkutilojen salakuvaustapauksesta nostettu syyte – kaksi epäiltyä, joista toinen paikallispoliitikko

Tapaus tuli ilmi alkuvuonna, kun Lounais-Suomen poliisi tiedotti tutkivansa tapausta, jossa alakoululaisia tyttöjä oli kuvattu varsinaissuomalaisen koulun suihkutiloissa salaa. Sen jälkeen kävi ilmi, että rikoksesta epäiltynä oli turkulainen paikallispoliitikko.

Tapausta tullaan käsittelemään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Kuvituskuva. Kuva: Arash Matin / Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa on maanantaina nostettu syyte varsinaissuomalaisen koulun suihkutiloissa tapahtuneesta alaikäisten tyttöjen kuvaamisesta, kertoo Turun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Epäiltynä on Turun vasemmistoliiton entinen pormestariehdokas. Häntä epäillään törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hänen lisäkseen syyte on nostettu myös toista henkilöä vastaan samoilla rikosnimikkeillä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta vahvistetaan Ylelle, että tapaus on syyttäjällä.

Poliisi on kertonut aikaisemmin, että asianomistajia on 17.

Turun Sanomille Länsi-Suomen syyttäjäalueen aluesyyttäjä Merja Hoppari kertoo, että vaikka rikosnimike on kuvan levittäminen, niin kuvat eivät ole välttämättä levinneet minnekään.

Lue lisää:

Koulun suihkutiloissa tapahtunut salakuvaustapaus etenee syyteharkintaan – asianomistajia 17

TS: Turun vasemmistoliiton pormestariehdokasta epäillään lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikoksesta

Suosittelemme sinulle