Hyppää sisältöön

Katso videolta, miten täpärästi hälytysajossa ollut poliisiauto välttää hirvikolarin – poliisi muistuttaa, että sarvipäät ovat nyt liikkeellä

Itä-Suomen poliisin partio oli hälytysajossa, kun tien laidassa näkyi hirvi. Kuljettaja onnistui nipin napin pujahtamaan kahden tielle pyrkineen hirven välistä. Poliisi jakoi videon Facebookissa muistutuksena siitä, että vaaratilanne voi syksyllä tulla eteen kirjamellisesti puskista.

Poliisit välttivät täpärästi hirvikolarin
Poliisit välttivät täpärästi hirvikolarin
Susanna Pekkarinen

Hälytysajossa olleet poliisit välttyivät juuri ja juuri törmäykseltä hirvien kanssa. Kuljettaja oli nähnyt ensin yhden hirven tien laidassa. Kun poliisipartio lähestyi paikkaa, tien reunassa näkyi toinenkin eläin.

Kuljettaja sai ohjattua poliisiauton kahden hirven välistä niin, että toinen ehti tien yli ja toinen juoksi auton takaa tien yli.

Väistövaraa ei jäänyt ensimmäisen hirven takaosan suuntaan, sillä ojan suunnasta lähestyi toinen hirvi heti ensimmäisen jälkeen. Läheltä pitikin, ettei toinen tietä ylittävistä hirvistä osunut poliisiauton oikeaan kylkeen.

Poliisipartio ajoi tapahtumahetkellä noin 100 kilometrin tuntinopeutta kiireellisen hälytyksen vuoksi. Nopeusrajoitus paikalla on 80 kilometriä tunnissa.

Kun partio pysäytti ajoneuvonsa hetkeksi tien viereen, vielä kolmas hirvi tuli esiin ja pyrki tielle.

Vaaratilanne tallentui kojelautakameraan

Tilanne tallentui poliisiauton kojelautakameraan, jonka näytöltä toinen paikalla olleista poliiseista kuvasi videon kännykällä talteen.

Itä-Suomen poliisi jakoi videon Facebookissa muistutuksena siitä, että hirvet ovat liikkeellä. Poliisi kehottaa autoilijoita maltillisiin ajonopeuksiin ja tarkkaavaisuuteen tähän aikaan vuodesta.

– Liikenneturvallisuus on tärkeää myös poliisille, sillä partion pitää päästä kohteeseen ehjänä. Jaoimme tämän videon muistuttaaksemme, että vartti pois nopeudesta ja jarrutusmatka puolittuu, toteaa vanhempi konstaapeli Ville Hokkanen Itä-Suomen poliisista.

Lue myös:

Video näyttää, miten läheltä moottoripyörää peura vilahtaa: nämä viisi asiaa hirvieläimistä kannattaa opetella

Hirvieläinkolarien määrät kasvussa – syynä valkohäntäpeurojen kannan räjähdysmäinen kasvu, jonka sääntely metsästyksellä ei ole onnistunut

Suomessa ajetaan vuosittain tuhansia hirvikolareita – katso kartasta, millä teillä pelti rytisee

Suosittelemme sinulle