Hyppää sisältöön

Tahkolla alueen historian vilkkain matkailukesä

Tahkon matkailualueen majoitusmäärät nousivat kesä-elokuussa yli 20 prosenttia edellisvuodesta. Matkailutuloa kertyi 6,4 miljoonaa euroa.

Tahkon alueella on viime vuosina kunnostettu ulkoilureittejä. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Keijo Salokangas

Tahkon matkailukeskuksessa on ollut kaikkien aikojen vilkkain matkailukesä. Tahkocomin kautta varattuja majoitusvuorokausia kirjattiin kesä–elokuussa 67 400, mikä on yli viidenneksen enemmän kuin edellisenä kesänä samaan aikaan. Kasvussa kannattaa huomioida se, että koronakesä 2020 oli jo erittäin vilkas kotimaanmatkailun kesä.

Tahkocomin kautta majoittuneista matkailijoista kertyi matkailutuloa kolmen kesäkuukauden aikana noin 6,5 miljoonaa euroa. Alueella majoittuneet matkailijat käyttivät rahaa keskimäärin 96 euroa päivässä. Kesäkaudella alueella majoittuvat käyttävät rahaa hieman vähemmän kuin talvikaudella.

Keskimääräinen viipymä kesäkuukausina oli vajaat 3,5 vuorokautta, kun se talvikaudella on hieman yli 3,5 vuorokautta.

Tiedot on koottu kyselytutkimuksen perusteella, johon vastasi yli 400 Tahkon alueella yöpynyttä. Kyselyn vapaassa palautteessa nousivat esiin erityisesti luontoon liittyvät aktiviteetit. Palauteessa on kiitetty erityisesti alueen maisemia, retkeilymahdollisuuksia ja Tahkon portaita. Myös alueen retkeilyreittien kunnostaminen näkyy palautteissa.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle