Hyppää sisältöön

Koripalloseuran rahat meinasivat loppua kesken viime kauden – koronavuoden säästö teki siitä kuitenkin velattoman

Koronavuosi mahdollisti Kouvoille pelaajien lomautukset ja seuran uudelleen järjestelemisen. Toimilla talous saatiin kuntoon. Kouvojen tavoin KTP-Basket lähtee kauteen vakaasta taloustilanteesta.

Miesten korisliiga käynnistyy lokakuun alussa. Kuva: Tomi Hänninen

Miesten korisliigaan valmistautuvien Kouvojen ja KTP-Basketin talous on elpynyt vaikean viime kauden jälkeen. Alkavaan miesten korisliigakauteen molemmat seurat lähtevät vakaasta taloustilanteesta.

Viime vuonna sponsorien vähyys ja yleisörajoitukset vaikeuttivat molempien seurojen toimintaa.

Kouvoissa jopa kauden läpivieminen oli vaakalaudalla, kun rahat kävivät vähiin. Miesten korisliigajoukkue joutui lomauttamaan kesken kauden amerikkalaispelaajiaan loppukaudeksi. Lisäksi seura lomautti päävalmentaja Tuomas Ojan joulukuussa koko loppukaudeksi.

Nyt liigajoukkue Kouvot Oyn toimitusjohtaja Sami Laaksonen kuvailee taloustilannetta paremmaksi kuin vuosiin kauden alla.

– Kauteen lähdetään vakaasta taloustilanteesta.

Viime kauden lomautukset helpottivat talousvaikeuksia

Kouvolan Kouvoissa eniten helpotusta talouteen on tuonut se, että seuran toimintaa järjesteltiin uudelleen keväällä. Muutoksilla tähdättiin nykyistä parempaan riskienhallintaan ja toiminnan jatkumiseen.

Lue lisää: Koripalloseura Kouvot perustaa huippu- ja kilpaurheilua varten erilliset yhtiöt – pyrkii turvaamaan toimintansa

Miesten huippu- ja kilpaurheilutoimintaa varten perustettiin osakeyhtiö Kouvot Basket oy, johon siirtyi Kouvojen miesten edustusjoukkueen ja Korikouvojen toiminta. Naisten korisliigassa pelaava Kouvottaret siirtyi oman yhdityksen alle. Alkuperäinen Kouvot ry vastaa enää juniorijoukkueiden toiminnasta.

Saadut tulokset ovat olleet hyviä ja Kouvojen talous on saanut kaivatun uudelleen käynnistyksen.

– Tämä on selkiyttänyt toimintaa merkittävästi, sanoo Kouvot oyn toimitusjohtaja Sami Laaksonen.

Viime kaudella tehtyjen lomautuksien myötä Kouvot sai aikaan paljon säästöjä. Säästyneen rahan myötä Kouvot ja Kouvottaret sekä junioritoiminnasta vastaava Kouvot ry pääsivät lähtemään kauteen ilman velkaa.

Seurassa tehtyjen uudelleen järjestelyjen myötä joukkueen talouden hallinta keskittyy nyt useimmille hartioille. Laaksosen mukaan tämä tekee talouden hallinnasta tehokkaampaa ja kestävämpää.

– Kouvot Basket oy:lla, Kouvottarilla ry ja Kouvot ry:llä on nyt omat hallitukset joista jokainen tarkastelee taloutta oman liiketoiminnan näkökulmasta.

Laaksosen mukaan Kouvot löysi hopeareunuksen viime vuoden koronan tuomista vaikeuksista.

– Syyt viime kauden lomautuksiin ovat varmasti usempien vuosien takaa. Korona mahdollisti meille toimenpiteitä lomautuksineen niin saimme talouden sitä kautta tasapainoon, Sami Laaksonen kertoo.

Kotkassa koripallokautta odottaa yleisö ja sponsorit

KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindströmin mukaan kauteen valmistautumisessa on tapahtunut täyskäännössä. Toimistolla eletään uutta nousua verrattuna viime vuoteen.

– Viime vuonna kukaan ei halunnut ostaa mitään. Nyt tilanne on toinen. En sano, että uisimme rahakirstussa, mutta henki ja ilme on ihan toisenlainen kuin viime vuonna. Yhteistyökumppaneita on nyt hyvin mukana, Lindström sanoo.

Kotkan KTP-Basketista kerrotaan, että kauden ennakkomyynti on palautunut vuoden 2019 tasolle. Kasvua on sponsori-, otteluisännyys- ja kausikorttimyynnissä.

– Positiivinen henki ja kiinnostus välittyy nyt joukkuetta seuraavista kannattajista. Tämän kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa Kouvoja vastaan oli harkkapeliin ennätyspaljon ihmisiä, sanoo Lindströn.

Miesten korisliigakausi käynnistyy 1. päivä lokakuuta.

Suosittelemme sinulle