Hyppää sisältöön

Suomen suurin akvaarioallas alkoi vuotaa yli kaksi vuotta sitten – brittikorjaajat pääsivät viimein paikalle

Britanniasta saapuvat korjaajat ovat päässeet koronarajoitusten vuoksi paikkaamaan allasta vasta nyt. Itämeren kalalajeja esittelevän Kotkan Maretariumin allas halutaan käyttöön heti ensi vuoden alussa.

Itämeriallas on Suomen suurin akvaarioallas. Sen huomattiin vuotavan jo yli kaksi vuotta sitten. Tyhjillään se on ollut viime vuoden marraskuusta. Kuva: Maretarium, Sari Saukkonen
Miina Sillanpää

Akvaariotalo Maretariumin vuosia odottanut Itämeri-altaan remontti on päässyt viimein alkamaan Kotkassa.

Korjaajat tulevat ulkomailta, joten koronaan liittyvät matkustusrajoitukset ovat siirtäneet remonttia useaan otteeseen viimeisen puolentoista vuoden aikana.

Allas tyhjennettiin kaloista ja vedestä jo melkein vuosi sitten, marraskuussa 2020. Sovittu remontin aloitus peruuntui kuitenkin viime hetkellä, kunIso-Britannia meni sulkutilaan koronaviruksen vuoksi.

Lue lisää: Suomen suurimmalla akvaarioaltaalla epäonnea – nyt Britannian työmiehet eivät pääse korjaamaan sitä

Allas käyttöön vuoden vaihduttua

Itämeri-allas on Suomen suurin akvaarioallas. Sen tilavuus on 680 000 litraa.

Allas on vuotanut useasta eri kohdasta ja se pitää paikata. Itämeri-allas alkoi vuotaa jo parisen vuotta sitten. Välillä sitä korjattiin ja allas avattiin yleisön nähtäväksi, mutta allas vuoti yhä.

Remonttiin on nyt varattu kaksi kuukautta aikaa. Altaan täyttö ja kalojen palauttaminen altaaseen vievät vielä oman aikansa. Tavoite on, että Itämeri-allas olisi avattu heti ensi vuoden alussa.

Maretarium tiedottaa, että takuu kattaa remontin kustannukset.

Suuri Itämeri-allas on näyttävä ja yksi akvaariotalon vetonauloista. Maretariumin sisäänpääsylippuja on myyty 20 prosentin alennuksella, koska allas ei ole ollut käytössä.

Suurin osa Itämeri-altaassa olleista kaloista on siirretty muihin näyttelyaltaisiin ja ne ovat siis nähtävillä. Lajeista vain venäjänsampi on varastoaltaassa eikä siten yleisön nähtävillä.

Suosittelemme sinulle