Hyppää sisältöön

Nordea: Loputkin virheelliset katevaraukset on korjattu

Nordea pahoittelee virheellisiä katevarauksia, jotka ovat vaikuttaneet asiakkaiden saldoon ja ostokykyyn. Syytä maanantaina ilmenneeseen vikaan pankki ei kerro.

Finanssivalvonta pitää Nordean häiriötä vakavana, sillä se vaikuttaa tilin saldoon eli asiakkaan maksukykyyn. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Nordea kertoo, että sen kaikki loputkin asiakkaiden korttiostoksiin liittyvät ylimääräiset katevaraukset on nyt poistettu.

Pankki pahoittelee tilannetta ja aiheuttamaansa haittaa.

Pankkien toimintaa valvova Finanssivalvonta eli Fiva pitää Nordean pankkipalveluissa tapahtunutta häiriötä vakavana, sillä se vaikuttaa asiakkaiden saldoon. Osalla Nordean korttiasiakkaista on näkynyt pankkitilin tiedoissa sekä veloitettu korttimaksu että katevaraus samasta ostoksesta.

Häiriö ilmeni maanantaina aamulla. Pankkikonserni Nordean mukaan lähes kaikki tarpeettomat katevaraukset oli jo tiistaina päivällä poistettu, mutta korjaustoimenpiteet saatiin päätökseen keskiviikon vastaisena yönä.

Pankkikonserni ei ole kertonut, mikä on häiriön syy.

Pankkien pitää tehdä niiden toimintaan vaikuttavasta häiriöstä ilmoitus Finanssivalvonnalle mahdollisimman pian sen jälkeen, kun häiriö on havaittu . Tämän jälkeen valvojalle pitää ilmoittaa tilanteen muuttumisesta ja tehdä loppuraportti, josta ilmenee häiriön syy sekä se, miten vastaava tilanne pystytään jatkossa välttämään.

Suosittelemme sinulle