Hyppää sisältöön

Koronapassi pelastaa pikkujoulutkin, hehkuttaa maan suurimman rock-klubin ohjelmavastaava Merimaa: "Varmasti tulee lisää keikkoja loppuvuoteen"

Myös jääkiekkopiireissä ollaan tyytyväisiä siihen, että hallituksen esitys koronapassista etenee vihdoin eduskunnan käsittelyyn. Koronapassi takaa sen, että otteluihin voidaan ottaa yleisöä silloinkin kun pandemiatilanne pahenee.

Haloo Helsingin Elli soittaa bassoa Tavastian lavalla kesällä 2018. Kuva: Juuli Aschan / Yle

Rock-klubi Tavastialla huokaistiin eilen helpotuksesta. Vihdoin alkaa näyttää siltä, että puolitoista vuotta kestänyt pandemiapainajainen on ohi.

– Tämä on nyt sellainen uutinen, jota on pitkään odotettu! Otamme koronapassin viipymättä käyttöön. Hienoa päästä avaamaan yhteiskuntaa tätäkin kautta enemmän, sanoo Tavastian ohjelmavastaava Mikko Merimaa.

Kyseessä on siis eduskunnan käsittelyyn edennyt esitys koronapassista, joka pelastaa Merimaan mukaan pikkujoulutkin.

– Lokakuun alusta se pelastaa toivottavasti kaiken muunkin, hän jatkaa innoissaan.

Merimaa: "Selkeästi ihmisiltä löytyy kiinnostusta lähteä irrottelemaan"

Jos koronapassin käyttö tarkoittaa ravintolatoiminnassa sitä, että muita rajoituksia anniskelusta tai istumapaikkojen pakollisuudesta ei tarvitse noudattaa, rock-klubilla voidaan järjestää konsertteja jälleen lähes normaalisti.

– Se olisi taloudellisesti meille, artisteille ja heidän taustavoimilleen sekä henkilökunnalle äärimmäisen tärkeä juttu.

Tavastialle on tulossa koronapassin ansiosta suunniteltua enemmän konsertteja, sanoo Merimaa.

– Varmasti tulee keikkoja lisää loppuvuoteen ja toivottavasti saadaan myös lisää lippuja myyntiin tuleviin tapahtumiin, jotka oli varauduttu järjestämään samalla tavalla kuin syyskuun puolella, hän kertoo.

Odotusta parempien aikojen koittamisesta vaikuttaa olevan nyt runsaasti ilmassa. Sen on havainnut myös Tavastian ohjelmavastaava Merimaa, joka kertoo yllättäen marras-joulukuun pikkujouluajan tapahtumien myyneen jo ennen koronapassin käyttöönottoa ihan mukavasti.

– Selkeästi ihmisiltä löytyy kiinnostusta lähteä vähän irrottelemaan ja nauttimaan livemusiikista sekä kulttuurista pandemia-ajan jälkeen, Merimaa toteaa.

Ravintoloiden näkökulmasta olisi tärkeää saada anniskella niin pikkujouluissa kuin konserteissakin normaalisti.

– Jos koronapassi toimii hyvin, päästään pikkujouluaikaan olemaan auki. Toivomme erityisesti, että ravintolarajoitukset löystyvät siihen mennessä niin, että saadaan anniskeluaikojen pituutta kasvatettua.

Tällä kaudella HIFK päävalmentajana toimii kiekkolegenda Ville Peltonen. Kuva: Ilkka Klemola / Yle

HIFK: Koronapassi on todella arvokas, jos tautitilanne pahenee

Myös jääkiekon puolella ollaan erittäin tyytyväisiä koronapassin etenemiseen eduskunnan käsittelyyn.

– Takana on jo kaksi aika raskasta vuotta koronan ansiosta kaikille liigajoukkueille ja kolmatta ei varmasti enää kestettäisi, arvioi HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen.

Hän on kuitenkin hieman pettynyt siitä, että koronapassin käyttö tulee mahdolliseksi vasta lokakuussa, jolloin sitä ei ehkä tarvitaan.

– Uskon ja toivon, ettei koronapassille ole valmistuessaan enää käyttöä, mutta siinä tapauksessa, että tautitilanne pahenee ja käyttötarve tulisi, se on todella arvokas asia, koska silloin voidaan pitää ovet auki koronapassin omaavalle yleisölle, sanoo HIFK:n toimitusjohtaja Valtanen.

Kaksi kotiottelu pelanneen HIFK:n katsomo on ollut sallitulla puolella kapasiteetilla loppuunmyyty. Katastrofaalisen tyhjille katsomoille pelatun viime kauden jälkeen odotukset ovat HIFK:ssa korkealla.

Toimitusjohtaja Jukka Valtasen mukaan yleisöstä näkee, että jääkiekolla ja HIFK:lla on poikkeuksellisen suuri merkitys ihmisille.

– Nordikselle tulevista ihmisistä huokuu innostus ja lämpö. Siitä huomaamme, että tällaiset tapahtumat ja HIFK ovat tärkeitä.

Voit keskustella aiheesta keskiviikkona 22.9.2021 kello 23 saakka.

Lue lisää:

Tapahtuma-ala toivoo koronapassille pitkää ikää, vaikka koronatilanne kohentuu – muutoin Suomeen ei saada kansainvälisiä tapahtumia

Hallitus sopi matkustussäännöistä, myös esitys koronapassista valmistui: passin ikäraja 12 vuotta, perustuu EU:n koronatodistukseen

Yleisötilaisuuksia ja harrastustoimintaa ei rajoiteta pääkaupunkiseudulla syyskuun jälkeen – etätyö- ja maskisuositus pysyy kuitenkin voimassa

Suosittelemme sinulle