Hyppää sisältöön

Lapsiperheitä innostetaan nyt luontoon – Oulussa saa neuvolakäynniltä myös retkivinkkejä

Oulun neuvolat ja Metsähallituksen Luontopalvelut ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on innostaa lapsiperheitä luontoon. Neuvoloissa annetaan tietoa Oulun seudun lähiluontokohteista sekä luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista.

Neuvoloissa annetaan tietoa Oulun seudun lähiluontokohteista. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulussa voi palata neuvolakäynniltä kotiin uuden retkivinkin kanssa.

Oulun neuvolat ja Metsähallituksen Luontopalvelut ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on innostaa lapsiperheitä luontoon.

Neuvoloissa annetaan tietoa Oulun seudun lähiluontokohteista sekä luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista.

Neuvolaväki osallistuu tällä viikolla aiheeseen liittyvään koulutukseen Liminganlahden luontokeskuksessa.

Retkeilyn suosio on kasvanut viime vuosina. Oulun neuvoloissa halutaan auttaa lapsiperheitä tunnistamaan luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutusten merkitys.

– Vahvan luontosuhteen syntyminen lapsuudessa antaa eväitä koko loppuelämään. Luonnossa lapsi innostuu liikkumaan monipuolisesti ja leikkimään mielikuvitusta käyttäen. Näillä on lapsen kehityksen kannalta suuri merkitys. Luonto on samalla tasavertainen, pääsymaksuton paikka, josta jokainen perhe voi hakea positiivisia yhdessäolon hetkiä, kertoo äitiyshuollon vastuuterveydenhoitaja Johanna Moilala Oulun Tuiran neuvolasta.

Metsähallitus on toimittanut neuvoloihin esitteitä Oulun seudun lähiluontokohteista sekä tietoa luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle