Hyppää sisältöön

Metro- ja ratikkakuskit osoittivat Senaatintorilla mieltään – Helsingin kaupunginvaltuusto sinetöinee tänään kiistoja aiheuttaneen HKL:n yhtiöittämisen

Mielenilmauksen tavoitteena saada Helsingin valtuutetut pyytämään aikalisää yhtiöittämisasiassa. Työntekijät pelkäävät työehtojensa huononevan kaupungin suunnitteleman yhtiöittämisen seurauksena.

Raitiovaunu Pasilan asemalla.
Raitiovaununkuljettaja Pertti Myller kertoo, miksi hän oli osoittamassa mieltään Helsingin Senaatintorilla HKL:n yhtiöittämistä vastaan.

Helsingin kaupungin metron- ja raitiovaunujenkuljettajista pääosin koostuva mielenilmaus järjestetään tänään Helsingin Senaatintorilla kello 16.30 alkaen.

Mielenilmauksen järjestää metron- ja raitiovaununkuljettajia edustava ammattiliitto JHL yhdessä metron ja raitiovaunujen kuljettajien ja kunnossapidon yhdistysten kanssa.

Mielenilmauksella metron- ja raitiovaununkuljettajat haluvat tuoda esiin huolensa Helsingin kaupungin aikeista yhtiöittää Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos (HKL). He pelkäävät työehtojensa huononevan yhtiöittämisen seurauksena.

HKL vastaa tällä hetkellä Helsingin metroista ja raitiovaunuista. HKL on kertonut, että yhtiöittämisellä valmistaudutaan ratikkaliikenteen laajenemiseen kuntarajojen yli.

HKL:n raitio- ja metrohenkilökuntaa edustavan yhdistyksen puheenjohtaja Petri Lillqvist sanoo, että mielenilmaus osoitetaan nimenomaan Helsingin kaupungin valtuutetuille.

– Haluamme tehdä kaupunginvaltuutetuille selväksi, että liitto ja yhdistykset vastustavat yhdistämistä ja meidän mielestä nyt tulisi ottaa vähintään aikalisä.

Lillqvistin mukaan keskeisen ongelman muodostavat matkan varrella muuttuneet tiedot ja metroliiketoiminnan jättäminen yhtiön ulkopuolelle.

– Meillä on syvä huoli, että päättäjät tekevät tämän päätöksen vanhojen tietojen ja vajaiden selvitysten valossa.

Helsingin valtuusto kokoontuu tänään kello 18 Senaatintorin vieressä olevaan valtuuustosaliin. Kaupunginhallitus on jo hyväksynyt esityksen äänin 12–3.

Mikäli valtuusto hyväksyy yhtiöittämispäätöksen, HKL:n raitio- ja metrohenkilökuntaa edustavan yhdistyksen hallitus kokoontuu ja tarvittaessa kuulee jäsenistönsä näkemyksiä.

Lillqvist ei halua vielä tässä vaiheessa ottaa kantaa siihen, tuleeko päätöksen myötä mahdollisesti lisää lakkoja tai muita mielenilmauksia.

Henkilö astuu ulos metrosta Lauttasaaren metroasemalla.
Helsingissä Senaatintorilla on tänään keskiviikkona Helsingin kaupungin liikennelaitoksen, HKL:n työntekijöiden mielenilmaus kello 16.30 alkaen.

Voit keskustella aiheesta keskiviikkona 22.9.2021 kello 23 saakka.

Lue lisää aiheesta:

HKL halutaan yhtiöittää, ja se huolestuttaa liikennelaitoksen työntekijöitä – tutkija: "Ei ole täysin selvillä, mihin muutoksilla tähdätään"

Siemens-oikeudenkäynti muutti HKL:n yhtiöittämissuunnitelmat, mikä sai henkilöstön tyrmistymään – "Tämä on meidän hätähuuto", sanoo luottamusmies

Raitio- ja metrohenkilökunta suunnittelee työnseisausta ensi viikolle – vaatimuksena pikainen selvitys HKL:n yhtiöittämisestä

Metro- ja ratikkakuskit hiljentävät kiskot kahdeksi päiväksi Helsingissä ja Espoossa, mutta poliitikkojen päiden kääntämiseen sekään ei ehkä riitä

Suosittelemme sinulle