Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kristiinankaupunki varoittaa vanhempia vaarallisesta leikistä: Lapset rakentaneet kotitekoisia pommeja

Kristiinankaupungissa on tullut ilmi viitteitä siitä, että vapaa-ajalla lapset ja nuoret ovat tehneet viemärinpuhdistusaineesta kotitekoisia pommeja. Kaupungin koulutoimi haluaa nyt varoittaa kokeilujen vaaroista, ja pyytää vanhempia juttelemaan asiasta lasten kanssa.

Kodin putkimiestä kaupan hyllyllä
Kristiinankaupungissa halutaan informoida pommileikkien vaaroista ennen kuin mitään vakavempaa ehtii tapahtua. Kuva: Katja Halinen / Yle
Sebastian Björklund
Avaa Yle-sovelluksessa

Kristiinankaupunki varoittaa nuorten ja lasten pullopommileikeistä.

Kyseessä on sosiaalisesta mediasta levinnyt ilmiö, jossa foliopaperista sekä kemikaaleista kuten viemärinavausaineista tai vastaavista aineista on tehty pullopommeja.

Ilmiö on levinnyt myös muualle Suomessa.

Kristiinankaupungin koulutoimen sivistysjohtaja Maarit Söderlundin mukaan yksittäisistä tapauksista on viitteitä, mutta mistään laajalle levinneestä villityksestä ei vielä ole kyse.

– Korviini ei ole tullut montaa tapausta, mutta vapaa-aikana tehtyjen pommileikkien jälkiä on havaittu. Kun tämä ei ole tapahtunut kouluaikana, niin kyseessä on meidän kannalta ennaltaehkäisevä toimenpide informoimalla vaaroista.

Myös huoltajia pyydetään informoimaan lapsia ettei pulloihin kannata koskea, sillä ne voivat räjähtää pelkästä kosketuksesta.

Yhtään haaveria pommileikkien jäljiltä ei ole raportoitu. Sosialisessa mediassa on vedottu paikallisiin kauppiaisiin, ettei lapsille myytäisi viemärinpuhdistusaineita. Söderlundin tietojen mukaan osa kauppiaat ovatkin osittain tilanteeseen jo reagoineet.

Suosittelemme