Hyppää sisältöön

Suomalaiset löysivät taas elokuvateatterien lippuluukuille – kiinnostus uusinta Bondia kohtaan ennätysvilkasta

Ennakkokiinnostus 007 No Time to Die -elokuvaa kohtaan on vilkkaampaa kuin Bond-elokuvilla koskaan aikaisemmin. Elokuvien ystävät ovat jälleen löytäneet valkokankaan ääreen. 

Uusimman Bond-elokuvan, 007 No Time to Die ensi-ilta on 30. syyskuuta. Pääosassa nähdään Daniel Craig. Kuva: Nicole Dove / DANJAQ, LLC, MGM / AOP

Koronapandemiasta kärsineellä elokuva-alalla on pitkästä aikaa nähtävissä toivon pilkahdus.

Koronakordinaatioryhmä esitti tiistaina aluehallintovirastolle, että yleisötilaisuuksien rajoituksista luovuttaisiin myös pääkaupunkiseudulla.

Monta kertaa pandemian vaikutuksia kommentoinut Finnkinon myyntijohtaja, Hannele Wolf-Mannila kuulostaa nyt huojentuneelta. Hänen vakaa toivomuksensa on, että paluu normaaliin voisi viimein tapahtua.

Tällä hetkellä elokuvateatterisalin saa ottaa täyteen katsojia Lahtea ja pääkaupunkiseutua lukuun ottamatta koko maassa. Lahdessakin tilanne palaa normaaliksi ensi viikolla.

Pääkaupunkiseudulla rajoitukset ovat tiukemmat: puolet istumapaikoista on jätettävä tyhjiksi.

Jos aluehallintovirasto näyttää vihreää valoa, yleisörajoitukset poistuvat viimeistään lokakuun alussa.

– Olemme heti valmiita laittamaan lisää lippuja myyntiin, kun päätös varmistuu, lupaa Hannele Wolf-Mannila.

Hänen mukaansa hiljaisten koronakuukausien jälkeen yleisö on jälleen löytänyt elokuvateattereihin.

– Kaiken kaikkiaan kävijämäärät ovat olleet nousussa. Viime viikonloppuna suurin osa näytöksistä oli pääkaupunkiseudulla loppuunmyytyjä.

Elokuva Dyyni sai Suomen ensi-iltansa viime viikolla. Se perustuu amerikkalaisen scifikirjailija Frank Herbertin kirjaan. Kuva: Warner Bros / 2020 BACKGRID UK

Eniten katsojia oli viime perjantaina ensi-iltansa saaneella yhdysvaltalaiselokuvalla Dyyni. Denis Villeneuven ohjaama tieteiselokuva perustuu Frank Herbertin (1920-1986) samannimiseen menestysromaaniin.

Kotimaisista elokuvista katsojia kiinnostaa Renny Harlinin ohjaus Luokkakokous 3 - Sinkkuristeily.

Bond kiinnostaa jo nyt

Elokuvalippujen ennakkokysynnän perusteella varsinainen syksyn kassamagneetti tulee olemaan uusin James Bond -elokuva 007 No Time to Die. Sen ensi-illan piti olla jo keväällä viime vuonna. Pandemian takia sitä on lykätty useita kertoja.

Suomen ensi-ilta on viimein 30. päivä syyskuuta.

Bondin roolissa esiintyy viidettä ja näillä näkymin myös viimeistä kertaa Daniel Craig. Elokuvan on ohjannut amerikkalainen Cary Joji Fukunaga.

Daniel Craig ehkä viimeistä kertaa Bondina baaritiskillä. Ana de Armas näyttelee Palomaa. Kuva: Nicola Dove © 2020 DANJAQ, LLC AND MGM. ALL RIGHTS RESERVED.

Tunnuskappaleen No Time to Die esittää Billie Eilish.

– Olemme myyneet Bondiin jo nyt ennätyksellisen määrän lippuja, Hannele Wolf-Mannila sanoo.

– Selvästi näkee, että ihmiset haluavat tulla takaisin elokuviin.

Jatkossakin Finnkinon elokuvateattereissa noudatetaan koronaturvallisuustoimenpiteitä. Käytössä on maskisuositus ja elokuvanäytösten alkua on porrastettu ruuhkien välttämiseksi.

Lue myös: Tapahtuma-ala toivoo koronapassille pitkää ikää, vaikka koronatilanne kohentuu – muutoin Suomeen ei saada kansainvälisiä tapahtumia

Tässä viisi elokuvaa, joista puhutaan syksyllä – Daniel Craig jättää jäähyväiset Bondina

Poplupaus Billie Eilish esittää uusimman James Bond -tunnuskappaleen

Suosittelemme sinulle