Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Vesi virtaa jälleen Tammerkoskessa – väliaikainen silta sai lähdön ja kansallismaisema palasi ennalleen

Vesi alkoi virrata keskiviikkona puolilta päivin takaisin Tammerkoskeen. Tampereen keskustaa halkova koski tyhjennettiin tällä viikolla korjaus- ja huoltotöitä sekä väliaikaisen sillan poistamista varten.

Tammerkoski ehti olla tyhjänä 52 tuntia, joiden aikana tehtiin mittavia huoltotöitä. Koskesta myös siivottiin sinne joutunutta jätettä: baarien kohdalla pohjasta löytyi pöytiä ja tuoleja. Lisäksi koskessa oli pyöriä, liikennemerkkejä, ostoskärryt ja sähköpotkulautoja. Video: Anne Savin / Yle
Petra Ketonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen Tammerkoski on ollut tällä viikolla yhtä isoa työmaata. Kosken tyhjennys alkoi maanantain vastaisena yönä. Vesi saatiin taas virtaamaan keskiviikkona puoliltapäivin.

Koski oli parin päivän ajan kuiva Palatsinraitin sillan ja Ratinan suvannon välillä. Tuona aikana ehti tapahtua paljon.

Vuonna 2018 rakennettu vaneriseinäinen kävelysilta sai lähteä purkuoperaatiossa. Silta rakennettiin helpottamaan liikkumista Hämeensillan remontin ajan. Nyt Hämeensilta on valmis, ja vanhat kulkureitit ovat käytössä.

Tampereen Sähkölaitos on puolestaan tehnyt kunnostustöitä sekä Finlaysonin voimalaitoksella että Keskiputouksen vesivoimalaitoksella.

Finlaysonilla korjattiin turbiinikammioita kanavan puolelta. Keskiputouksella uusittiin kosken purkauskohdan betonilaatta, jota kutsutaan myös eroosiolaataksi. Laatan tehtävänä on estää maa-aineksen kulkeutuminen voimalaitoksen edestä virran mukana.

Lue lisää:

Tamperelaisten ilmainen kansanhuvi on täällä taas parin päivän ajan: Mitähän tyhjästä Tammerkoskesta löytyy tällä kertaa?

Tammerkosken ylittävä tilapäinen silta puretaan – työt käynnistyvät sunnuntai-iltana

Suosittelemme sinulle