Hyppää sisältöön

Kainuussa otetaan askelia kohti pandemian jälkeistä aikaa: marraskuussa oletetaan tilanteen olevan normaali

Kainuun sote ei enää tiedota koronasta päivittäin vaan tiedotteita julkaistaan lähinnä kaksi kertaa viikossa. Maski- ja hygieniakäytännöt jatkuvat edelleen Kainuussa.

Koronarokotuksiin johtava opaste Kainuun keskussairaalan pihalla
Pandemiaan liittyvät erityiset resursoinnit kuten tartunnanjäljitys, näytteenotto ja rokotukset hoidetaan jatkossakin tilanteen edellyttämillä tavoilla. Kuva: Timo Sihvonen / Yle
Tanja Heikkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kainuussa otetaan askelia kohti pandemian jälkeistä aikaa. Esimerkiksi Kainuun sote ei enää tiedota koronasta päivittäin vaan tiedotteita julkaistaan lähinnä kaksi kertaa viikossa.

Kainuun sotesta arvioidaan, että tilanne voisi olla marraskuussa kohtuullisen normaali. Sote hoitaa koronapandemiaan liittyvät erityiset resursoinnit kuten tartunnanjäljityksen, näytteenoton ja rokotukset jatkossakin tilanteen edellyttämillä tavoilla.

Maski- ja hygieniakäytännöt jatkuvat edelleen.

– Soten osalta poikkeustilanne on ollut nyt päällä yli puolitoista vuotta, joten kuormitus on ollut melkoista. Ellei nykykehitys jostain syystä täysin käänny erilaiseksi oletamme, että marraskuussa tilanne on kohtuullisen normaali, arvioi Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Suosittelemme sinulle