Hyppää sisältöön

Vähävaraisissa perheissä on nyt pulaa lämpimistä talvijalkineista – Hope Kokkolan lahjoitushylly on tyhjä

Hope Kokkola on tänä vuonna tukenut vähävaraisten lasten ja nuorten harrastamista sekä kerännyt lapsille koulureppuja ennen syyslukukauden alkua. Nyt lahjoituksia toivottaisiin lasten ja nuorten talvivaatteista ja varsinkin kengistä.

Kirpputoreilla myytävät käytetyt jalkineet ovat usein kuluneita tai käyttäjänsä lestin mukaan muokkautuneita. Kuva: Mikael Crawford/Yle
Heini Holopainen

Vähävaraisia lapsiperheitä auttava Hope Kokkola -yhdistys toivoo ihmisiltä nyt talvivaate- ja kenkälahjoituksia.

Perheillä on syksyn edetessä pulaa varsinkin uusista tai hyväkuntoisista käytetyistä lasten ja nuorten talvikengistä.

Tiiminvetäjä Karita Hartikainen toivoo erityisesti talvijalkineita.

– Kirpputoreilla myytävät kengät saattavat olla huonokuntoisia, koska niiden lesti on kulunut käyttäjänsä jalan mukaan. Siksi kenkiä on perheiden vaikea hankkia käytettyinä.

Näin syksyn alkajaisiksi Hope Kokkolan lahjoitushylly on ollut tyhjillään. Karita Hartikainen on huomannut, että aiemmat lahjoittajat ovat tänä vuonna itse pyrkineet muuttamaan tavaroitaan rahaksi kirpputoreilla. Todennäköisesti kyse on koronan vaikutuksesta perheisiin.

Aiemmin tänä vuonna Hope keräsi ennen koulujen alkua lapsille koulureppuja.

Keväällä ja kesällä taas auttamisen kohteena oli vähävaraisten lasten ja nuorten harrastaminen valtakunnallisen Toivon päivän kampanjan (siirryt toiseen palveluun) yhteydessä.

Lahjoituksina saatiin noin sadalle lapselle ja nuorelle lahjakortteja sekä potkulautoja ja parikymmentä polkupyörää. Hope on ohjannut tukea esimerkiksi ratsastus- ja soittotunteihin sekä antanut lahjakortteja muun muassa huvipuistoon tai urheiluvälineliikkeeseen.

Suosittelemme sinulle