Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuorelle komea voitto Kazakstanissa – ykkössijoitettu ja alkuvuoden sensaatiopelaaja kaatui

Emil Ruusuvuori voitti Aslan Karatsevin Nur-Sultanin ATP-turnauksen toisella kierroksella 7–6, 6–4.

Emil Ruusuvuori otti jälleen yhden kovan päänahan. Kuva: 2021 Getty Images

Emil Ruusuvuori otti komean voiton Nur-Sultanin ATP-turnauksen toisella kierroksella Kazakstanissa. Ruusuvuori kukisti turnauksen ykkössijoitetun Aslan Karatsevin 7–6(8–6), 6–4.

Helsinkiläinen sai otteluun hyvän alun, kun hän meni nopeasti 3–0-johtoon. Avauserästä tuli kuitenkin yli tunnin kestänyt vääntö, jonka Ruusuvuori voitti lopulta tiebreakissa. Toisessa erässä Ruusuvuori otti ratkaisevan murron ottelun toiseksi viimeisessä pelissä.

– Ei ollut kummaltakaan mikään kaikkien aikojen ottelu, mutta mentaalisesti hyvä, että sain tiukoissa paikoissa laitettua enemmän painetta. Tiebreak oli tärkeä. Siinä oli paljon mahdollisuuksia jo aiemmin, Ruusuvuori sanoi.

– Hyvä voitto ja hienoa, että pystyy tuollaisia kavereita voittamaan, mutta nyt lähdetään kohti seuraavaa ottelua.

Karatsev oli alkuvuoden sensaatiopelaaja, kun hän tuntemattomana pelaajana eteni Australian avoimissa karsintojen kautta välieriin asti. Karatsev myös voitti maaliskuussa Dubain turnauksen, mutta viime aikoina tulokset eivät ole olleet yhtä hyviä. Venäläinen on kuitenkin maailmanlistalla sijalla 25. Lisää Karatsevista tässä jutussa.

Ruusuvuori kohtaa puolivälierissä kovassa kunnossa olevan Valko-Venäjän Ilja Ivashkan, jolle hävisi selvästi muutama viikko sitten Winston-Salemissa. Ivahska otti siinä turnauksessa ensimmäisen ATP-turnausvoittonsa.

– Tunnemme hyvin toistemme pelit. Hän on pelannut koko vuoden todella hyvin. Nyt on uusi päivä ja uudet olosuhteet. Kehitetään hyvät strategiat ja lähdetään hakemaan voittoa.

Nelinpelissä alkuvuodesta hienoja tuloksia saavuttanut pari Harri Heliövaara / Lloyd Glasspool palasi yhteen Kazakstanin turnauksessa. Heliövaara ja Glasspool voittivat avauskierroksella parin David Pel / Aisam-Ul-Haq Qureshi 7–6, 6–3.

Emil Ruusuvuorta haastatteli Helen Scott-Smith

Lue myös:

Emil Ruusuvuori sai Kazakstanissa luovutusvoiton – kohtaa toisella kierroksella ykkössijoitetun

Huippu-urheilun lopettanut opiskelija päätti yrittää vielä kerran maailman huipulle ja onnistui – Harri Heliövaara, 32, kertoo hullusta vuodestaan

Mistä ilmestyi tennissensaatio Aslan Karatsev? Jarkko Nieminen näki potentiaalin jo vuosia sitten: "Tällaista en olisi kuitenkaan uskonut ikinä"

Suosittelemme sinulle