Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kolmas koronarokotuskierros alkaa Kymenlaaksossa perjantaina – ensimmäisenä vuorossa vakavasti immuunipuutteiset henkilöt

Kolmannen rokotusannoksen saavat myös henkilöt, jotka on rokotettu lyhyellä, 3–4 viikon annosvälillä. Kyse on pääasiassa sote-alan työntekijöistä.

Koronarokotus
Kymenlaaksossa aletaan jakaa kolmasia koronarokotuksia perjantaina. Kuvituskuva. Kuva: Antti Karhunen / Yle
Mirjam Tahkokorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Kolmannet koronarokotukset alkavat Kymenlaaksossa perjantaina 24. syyskuuta.

Ensimmäisenä rokotuksia annetaan vakavasti immuunipuutteisille henkilöille, jotka saavat immunologista hoitoa. Joukkoon kuuluu esimerkiksi henkilöt, joille on tehty elinsiirto.

– Kyseessä on varsin pieni, mutta tärkeä ryhmä potilaita, joiden rokotussuoja halutaan varmistaa, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo tiedotteessa.

Kolmatta rokotusannosta tarjotaan myös niille, jotka saivat ensimmäisen ja toisen rokotuksen lyhyellä 3–4 viikon annosvälillä. Kyse on pääasiassa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista.

Heidän kohdallaan koronarokotussarjan toisesta annoksesta pitää olla kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Varotoimena kolmatta annosta ei vielä suositella alle 30-vuotiaille miehille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos odottaa vielä lisää tutkimustietoa harvinaisen sydänlihastulehduksen ja myokardiitin riskistä kolmannen annoksen saaneilla.

Kaikki kolmanteen rokotukseen oikeutetut henkilöt voivat hakeutua koronarokotukseen joko ajanvarauksen kautta tai rokotustapahtumiin, joissa rokotuksen saa ilman ajanvarausta.

Suosittelemme