Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Wärtsilä huoltaa Aurora Botnian seuraavat kymmenen vuotta – mahdolliset viat voidaan havaita jo ennakkoon etänä

Wasaline on sopinut huoltosopimuksen Wärtsilän kanssa. Aurora Botniassa on paljon huippumodernia teknologia, jonka monitoronti tapahtuu etänä. Tekoäly ilmoittaa tulevista huoltotarpeista etukäteen.

Aurora Botnia saapumassa Vaasan satamaan ensimmäistä kertaa 25.8.2021 kello 11 jälkeen
Wärtsilän ja Wasalinen välinen huoltosopimus on kymmenvuotinen. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle
Sebastian Björklund
Avaa Yle-sovelluksessa

Wärtsilä ja Wasaline ovat allekirjoittaneet kymmenvuotisen Aurora Botnian huoltosopimuksen. Huoltosopimus solmittiin kesäkuussa, ja se astui voimaan syyskuussa.

Huollossa hyödynnetään tekoälyä, joka pystyy ennakoimaan aluksen huoltotarpeen, ja tunnistamaan mahdollisia vikoja ennen häiriöiden ilmaantumista. Aluksen toimintaa voidaan tarkkailla myös reaaliajassa Wärtsilän tiloista.

Alus toimii liikkuvana testilaboratoriona, joka on yhdistetty Wärtsilän Smart Technology Hubiin Vaasassa. Tavoitteena on kerätä dataa tulevaisuuden ratkaisujen kehittämistä varten.

Laivassa on neljä Wärtsilän 31DF –monipolttoainemoottoria sekä paljon muuta Wärtsilän toimittamaa tekniikkaa. Aluksessa on muun muassa Wärtsilän toimittama LNG Pac -kaasuvarastoratkaisu, potkurit, katalysaattorit, säätimet, integroidut sähkö- ja automaatiojärjestelmät sekä hybridi- ja energiahallintajärjestelmä.

Suosittelemme