Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Viking Sallyn murhajutun käsittely jatkuu hovioikeudessa – käräjäoikeus kaatoi tanskalaismiehen syytteet kesäkuussa

Syyttäjä on valittanut Varsinais-Suomen käräjäoikeuden vapauttavasta ratkaisusta Viking Sallyn murhajutussa. Murhasyytteet koskivat Viking Sally -laivalla heinäkuussa 1987 tapahtunutta veritekoa.

vastaaja selin kameraan oikeustalolla
Selin kameraan oleva syytetty saapui Tanskasta oikeudenkäyntiä varten Turkuun. Kuvassa hän keskustelee avustajiensa Henrik Hasseris Olesenin ja Martina Kronströmin kanssa. Kuva: Tuomas Rimpiläinen / Yle
Päivi Happonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Syyttäjä on päättänyt valittaa yli 30 vuotta sitten Viking Sally -laivalla tapahtuneesta veriteosta.

Syyttäjä oli vaatinut vuonna 1969 syntyneelle tanskalaiselle miehelle elinkautista vankeutta murhasta ja murhan yrityksestä. Epäillyt henkirikokset tapahtuivat Viking Sally -matkustajalaivalla 28. heinäkuuta vuonna 1987.

Henkirikoksen uhrina kuoli 20-vuotias saksalainen opiskelija Klaus Schelkle ja loukkaantui vakavasti tämän 22-vuotias naisystävä Bettina Taxis. He olivat interrail-matkaajia, jotka olivat menossa Tukholmasta Turkuun.

Erikoissyyttäjä Heidi Röblomin totesi oikeudessa, että tanskalaismies hyökkäsi helikopterikannella makuupusseissa nukkuneen pariskunnan kimppuun.

Syytteen mukaan rikos oli erityisen törkeä, koska se kohdistui puolustuskyvyttömiin uhreihin, jotka eivät ole antaneet mitään syytä väkivaltaiseen käyttäytymiseen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus oli eri mieltä ja hylkäsi murhasyytteet siis kesäkuussa.

Murhasta syytetty ilahtui käräjäoikeuden ratkaisusta

Tanskalaismies oli tyytyväinen murhasyytteiden kaatumisesta.

– Hän ei meinannut löytää sanoja. Hän oli hyvin huojentunut. Hänellä oli koko ajan täysi luotto oikeusjärjestelmäämme, miestä oikeudessa avustanut asianajaja Martina Kronström sanoi Ylelle kesäkuussa.

Puolustuksen mukaan käräjäoikeuden päätös oli hyvin selkeä, ja se seurasi lähes täydellisesti puolustuksen väitteitä vastaajan syyttömyydestä.

Vielä ei ole tietoa, milloin hovioikeus käsittelee murhasyytteitä.

Lue lisää:

Katso harvinainen rikospaikkavideo Viking Sallyn kannelta pian henkirikoksen jälkeen – vahtimestari puhuu pojasta, jota nyt syytetään murhasta

Viking Sallyn murhajutun syytteet hylättiin – syytteistä vapautettu tanskalaismies on huojentunut, omaiset aikovat valittaa tuomiosta

Selviääkö 34 vuotta vanha henkirikos? Viking Sallyn murhajutun tuomio annetaan tänään

Yle seurasi Viking Sally -murhajuttua: syyttäjän mukaan auttaja olikin murhaaja – puolustus tarjosi tilalle salaperäistä "myssymiestä"

Suosittelemme