Hyppää sisältöön

FC Barcelonalle jälleen raju takaisku – potkuhuhujen keskellä oleva päävalmentaja selitti: "Katsokaa joukkuetta ja siitä puuttuvia pelaajia"

Barcelonan presidentti on sanonut, ettei seuran hallitus välttele tarpeen tullen vaikeita päätöksiä.

Jalkapallo.
Barcelonan Frenkie de Jong sai punaisen kortin toisella puoliajalla. Kuva: imago images/Pressinphoto/ All Over Press
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

FC Barcelona joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin, kun joukkue kohtasi viime kaudelle jalkapallon Espanjan liigaan nousseen Cádizin.

Avauspuoliajalla ei nähty paljoakaan maalipaikkoja, mutta tauon jälkeen pelikentällä riitti tapahtumia. Cádiz oli siirtyä heti alussa johtoon, mutta Marc-Andre ter Stegen onnistui venymään Alvaro Negredon laukauksen tielle.

Barcelonan mahdollisuudet voittoon kuitenkin vaikeutuivat oleellisesti 65. minuutin pelin jälkeen, kun Frenkie de Jong jätti kentän toisen keltaisen kortin jälkeen.

Barcelonalla oli alivoimastaan huolimatta lisäajalla mahdollisuus voittomaaliin, mutta oikealta laidalta nousseen Gerard Piquen laukaus meni niukasti ohi maalin.

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman on ollut jo pitkän aikaa potku-uhan alla. Reutersin mukaan seuran presidentti Joan Laporta oli todennut ennen ottelua tukevansa Koemania, mutta edellyttänyt Barcelonalta parempia suorituksia.

Laportan mukaan Barcelonan hallitus ei kuitenkaan välttele tarpeen tullen vaikeita päätöksiä.

Hallitus voi joutua hyvinkin pian näiden päätösten eteen, sillä Barcelona on uinut viime aikoina syvissä vesissä. Joukkue on voittanut alkukauden viidestä sarjaottelustaan ainoastaan kaksi ja on Espanjan liigassa seitsemännellä sijalla.

Koeman totesi lehdistötilaisuudessa, että useiden avainpelaajien loukkaantumiset ovat vaikuttaneet Barcelonan heikkoihin suorituksiin. Esimerkiksi torstaina kokoonpanosta puuttui seitsemän avauskokoonpanon pelaajaa.

– Olen sanonut useita kertoja, että yritämme voittaa jokaisen ottelun. Mutta täytyy olla realistinen: katsokaa joukkuettamme ja siitä puuttuvia pelaajia, meiltä puuttui seitsemän avauksen pelaajaa, Koeman sanoi toimittajille.

Koeman sai Barcelonan edellisen tasapeliottelun jälkeen kritiikkiä joukkueen pelitavasta, joka suosi korkeita keskityspalloja Barcelonalle leimallisen lyhytysyöttöpelin sijaan. Koeman perusteli myös pelitapavalintojaan avainpelaajien puuttumisella.

Barcelona jäi jo toista kertaa peräkkäin ilman kolmen pisteen voittoa. Koemanin mukaan tällä hetkellä tuloksien sijaan on kuitenkin tärkeämpää analysoida joukkueen pelaamista.

– Kaikki ei ole aina kiinni tuloksesta. Meidän täytyy analysoida joukkueen suorituksia, asennetta ja sitoutumista. Siitä minulla ei ole mitään valitettavaa, Koeman sanoi.

– En ole tietenkään tyytyväinen, sillä meillä oli neljä tai viisi selvää maalipaikkaa ja emme tehneet yhtään maalia.

Lue myös:

Napoli jyrää Serie A:n kärjessä – "Tällä hetkellä tärkeintä ei ole sarjajohto"

Fanit vihelsivät FC Barcelonan peliesitykselle – valmentaja kuittasi kritiikkiin: "Kun katsot pelaajalistaa, mitä teet?"

Suosittelemme sinulle