Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuorelle harmittava tappio lähes kolmituntisen urakan päätteeksi – "Aika brutaali matsi"

Emil Ruusuvuori hävisi valkovenäläiselle Ilja Ivashkalle tenniksen ATP-turnauksen puolivälierässä Kazakstanissa.

Kuva: 2021 Getty Images

Tennispelaaja Emil Ruusuvuori kohtasi Nur-Sultanin ATP-turnauksen puolivälierissä Kazakstanissa Valko-Venäjän Ilja Ivashkan.

Nyt oli suomalaisen revanssin paikka, kun hän oli muutama viikko sitten hävinnyt valkovenäläiselle Winston-Salemissa. Kolmieräinen ja lähes kolmituntinen ottelu päättyi kuitenkin suomalaisen harmittavaan häviöön 6-4, 4-6, 1-6.

– Aika brutaali matsi, fyysisesti varsinkin ja tosi pitkiä pisteitä, Ruusuvuori kommentoi pelin jälkeen.

– Kaikkeni yritin ja annoin, mutta se ei ollut tarpeeksi tänään.

Ensimmäisessä erässä suomalaisella oli vielä ote, mutta vastustaja karkasi toisessa erässä. Ruusuvuori totesi, että valkovenäläisvastustaja oli parempi, mutta sanoi, että hänen oma pelinsäkin on kehittynyt.

– Taso oli tosi korkea tänään ajoittain, oli hyvätasoista tennistä, paljon positiivista, analysoi Ruusuvuori.

Ensi viikolla Ruusuvuori pelaa ATP-turnauksessa Sofiassa.

Myös toisen suomalaisen Harri Heliövaaran turnaus Kazakstanissapäättyi. Heliövaaraja Lloyd Glasspool hävisivät oman nelinpelin puolivälieränsä turnauksen ykkössijoitettuja Santiago Gonzalezia ja Andres Moltenia vastaan. Kolmieräinen ottelu päättyi 7-5, 4-6, 8-10.

Henri Kontinen sen sijaan eteni Metzin ATP-turnauksessa Ranskassa välieriin. Turnauksen ykkössijoitetut Kontinen ja japanilainen Ben McLachlan nousivat vaikean alun jälkeen voittoon ranskalaisista Gregoire Barreresta ja Lucas Pouillesta 1–6, 7–5, 10–7. Välierissä vastaan tulee puolalaispari Hubert Hurkacz/Jan Zielinski.

Suomalainen Otto Virtanen eteni Ruotsin kamaralla puolestaan finaaliin ITF-turnauksessa. Kuudenneksi sijoitettu Virtanen voitti puolivälierässä japanilaisen Renta Tokudan 6-4, 6-3 ja välierässä kärkisijoitetun Evgeny Karlovskiyn 6-4, 6-3. Virtasen finaalivastustaja tulee ottelusta Viktor DurasovicShintaro Imai.

Emil Ruusuvuorta haastatteli Helen Scott-Smith.

Lue myös:

Emil Ruusuvuorelle komea voitto Kazakstanissa – ykkössijoitettu ja alkuvuoden sensaatiopelaaja kaatui

Emil Ruusuvuori sai Kazakstanissa luovutusvoiton – kohtaa toisella kierroksella ykkössijoitetun

Suosittelemme sinulle