Hyppää sisältöön

Nyt se on varmaa: Uudenmaan kokoontumisrajoitukset päättyvät ensi viikolla – lokakuun alussa koko maa on rajoituksista vapaa

Tartuntatautilaissa määritellyt hygieniavaatimukset ja alueelliset ravintolarajoitukset pysyvät kuitenkin edelleen voimassa.

Haltioitunutta yleisöä Machine Gun Kellyn keikan eturivissä.
Yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset poistuvat lokakuun alussa. Kuva: Nelli Kenttä / Yle
Vesa Marttinen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt olla jatkamatta Uudenmaan kokoontumisrajoituksia lokakuussa.

Nykyinen päätös on voimassa 30.9. asti, minkä jälkeen millään alueella Suomessa ei siis ole enää voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän tuoreen arvion mukaan kokoontumisrajoituksia ei ole alueella enää lokakuussa välttämätöntä jatkaa.

Vastaavaan arvioon päätyi myös pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tämän viikon tiistaina.

Hygienvaatimukset ja ravintolarajoitukset pysyvät

Koko Suomessa ovat edelleen voimassa tartuntatautilaissa määritellyt yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta.

Vaatimukset liittyvät muun muassa käsien puhdistamiseen, riittävän etäisyyden pitämiseen sekä tilojen ja pintojen puhdistamiseen.

Lain hygieniavaatimukset ovat voimassa ilman erillisiä viranomaispäätöksiä koko Suomessa erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa, kuten kaupoissa, kauppakeskuksissa, liikuntatiloissa, museoissa, teattereissa ja kirjastoissa.

Tällä hetkellä vaatimukset ovat voimassa vuoden 2021 loppuun asti.

Lisäksi ravintoloiden toimintaa rajoitetaan tartuntatautilain pykälän 58 a ja sen nojalla annetun asetuksen mukaisesti. Aukiolo- ja anniskeluaikojen ja asiakasmäärien rajaamisen lisäksi ravintoloissa on noudatettava vastaavia hygieniavaatimuksia kuin muissa asiakastiloissa.

Alueellisista ravintolarajoituksista päättää hallitus, ja rajoitusten noudattamista valvoo aluehallintovirasto.

Voit keskustella aiheesta perjantaina 24.9.2021 kello 23 saakka.

Lue lisää:

Yleisötilaisuuksia ja harrastustoimintaa ei rajoiteta pääkaupunkiseudulla syyskuun jälkeen – etätyö- ja maskisuositus pysyy kuitenkin voimassa

Tapahtuma-ala toivoo koronapassille pitkää ikää, vaikka koronatilanne kohentuu – muutoin Suomeen ei saada kansainvälisiä tapahtumia

Suosittelemme sinulle