Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Benedek Olah pelasi Dohassa yhden elämänsä parhaista turnauksista, vaikka koki samassa paikassa pahan pettymyksen olympiakarsinnassa – "Se oli päästä kiinni koko ajan"

Benedek Olah jäi vain kahden erävoiton päähän välierästä Dohan kansainvälisessä pöytätennisturnauksessa. Olah saavutti turnauksessa uransa komeimman voiton.

Benedek Olah kättelee vastustajaansa.
Benedek Olah pelasi Dohassa yhden elämänsä parhaimmista turnauksista, vaikka joutuikin taipumaan puolivälierässä Etelä-Korean Lee Sang-sulle. Kuva: WTT
Jouko Vuolle,
STT Urheilu,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen pöytätennispelaaja Benedek Olah hävisi perjantaina Dohan kansainvälisen turnauksen puolivälierän Etelä-Korean Lee Sang-sulle. Maailmanlistalla sijalla 22 oleva kuusinkertainen MM-mitalisti kukisti alkuhaparoinnin jälkeen Olahin lopulta selvästi 3–1 (11–13, 11–6, 11–8, 11–7).

Aiemmin turnauksen aikana Olah nuiji maailmanlistalla 12:ntena olevan Etelä-Korean Jang Woo-jinin, joten suomalainen eteni vahvassa myötätuulessa puolivälierään saakka.

– Se oli kyllä yksi elämäni parhaita turnauksia, jos katsoo, ketä voitin. Sain urani komeimman voiton, puhelimitse tavoitettu Olah kertoi Yle Urheilulle.

Viime maaliskuussa Olah pelasi Dohassa olympiakarsintaa, mutta tuolloin hänen turnauksensa päättyi heti ensimmäiselle karsintakierrokselle.

– Sama pöytä ja melkein samat pelaajatkin, mutta nyt menee vain paljon paremmin, kun ei ole paineita. Se oli päästä kiinni koko ajan. Näköjään nyt kun ottaa rennommin, niin peli menee paljon paremmin, hän myönsi.

Olah ei ole olympiakarsinnan jälkeen muuttanut harjoittelussaan mitään, mutta on pelannut vähemmän. Lisäksi hän on yrittänyt saada päätään parempaan kuntoon ja uskoo, että asioiden purkaminen sydämeltä on auttanut ja helpottanut myös peliä.

"Pingis maistuu"

Olah on maailmanlistalla sijalla 85 ja kilpailee seuraavaksi Romaniassa, missä hän osallistuu Alex Naumin, Samuli Soinen ja Sam Khosravin kanssa EM-joukkuekilpailuihin. Suomi kohtaa alkulohkossa Slovenian, Romanian ja Luxemburgin.

Hyvät otteet Dohassa aiheuttivat Olahille pieniä vaikeuksia, sillä hän joutui menestyksen takia lentolippukaupoille. Romaniaan hän aikoo ehtiä huomenna.

– En ole ikinä käynyt siinä hallissa, mutta ei olosuhteilla ole väliä. Se on kaikille sama. Pelaan vain hyvällä päällä, tsemppaan enkä mieti liikaa. Se näköjään toimiin minulla parhaiten, Olah sanoi eikä ole ajatellut EM-joukkuekisojen tavoitetta sen kummemmin.

– Toivon, että voitan kaikki otteluni, mutta poolista pääsee vain yksi jatkoon. Pingis maistuu kuitenkin, ja on kiva pelata, kun se luistaa viimeinkin.

Lue myös:

Kahdeksan joukkoon edenneelle Benedek Olahille uran kovin voitto – maailmanlistan 12:s kaatui

Pöytätenniksessä Benedek Olah jäi pisteiden päähän historiallisesta EM-mitalista

Kitkerä pettymys: Benedek Olah jää ulos Tokion olympialaisista

Oláhille pettymys olympiapaikan metsästyksessä – "Tuntuu, että kyseessä oli aivan eri laji"

Suosittelemme sinulle