Hyppää sisältöön

Sportin mahtikotivire sen kun jatkuu – Veikko Loimarannan tehot liikaa JYPille

Jääkiekkoliigan neljässä ottelussa ainoa vierasvoittaja oli SaiPa. Sport, Lukko ja Ilves toivat ilonhetkiä kotikatsojilleen.

SaiPan tehopakkaus Veikko Loimaranta Kuva: Mikko Lieri / All Over Press
STT Urheilu

Kaksi sarjapisteensä ainoastaan kotiotteluista saanutta joukkuetta kohtasi miesten jääkiekkoliigassa, kun Vaasan Sport isännöi KooKoota. Sportin voitto 4–3 (0-1, 2-2, 2-0) tiesi sitä, että Sportin kotivoittoputki kasvoi neljään otteluun ja KooKoon pisteettömät pelit vieraissa saivat jatkoa.

Ottelun ratkaisussa KooKoo auttoi kohtuuttomasti Sportia. Toisen erän lopulla KooKoo pelasi kahden pelaajan alivoimaa täydet kaksi minuuttia, mutta selvitti sen. Kolmannen erän alussa jäähyllä istui jälleen kaksi KooKoon pelaajaa kahden minuutin rupeamaa, ja Sport teki kaksi maalia.

– On surullista, kun pelaamme hyvää jääkiekkoa, niin tuomareille tulee karmea tarve päästä päätähdiksi, viittasi KooKoon avausmaalin tekijä Heikki Liedes kyseenalaisiin jäähyihin.

Liedes teki maalinsa ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Kalle Loposen laukauksen avulla.

– Kiekko taisi ottaa viimeiseksi minun jalkaani, kertoi Liedes.

Liedes on yksi kolmesta Liigan pelaajasta, joka pelasi kaikki 60 runkosarjan ottelua viime kaudella. Hän on aloittanut kauden tehokkaammin kuin aikoihin. Uransa parhaalla liigakaudellaan 2017-2018 kymmenen maalia tehnyt Liedes on kuuden ottelun jälkeen tehnyt jo viisi.

- Roolini on muuttunut sitten Lukon aikojen, sillä siellä pelasin nelosketjussa lähinnä puolustussuuntaan, muistutti Liedes.

Lukko pilasi Tapparan Kristian Kuuselan juhlat

Raumalla näytti perjantaina vielä toisen erän jälkeen siltä, että neljäntenä miesten jääkiekkoliigassa tuhannen ottelun haamurajan rikkonut Tapparan Kristian Kuusela olisi päässyt juhlimaan voiton kera.

Lukon tarjoilemasta alkushokista (2-0) toipunut Tappara johti siinä vaiheessa toisen erän maaleilla 3-2 ja Kuusela oli saalistanut kauden avauspisteensä kahdella maaliin johtaneella syötöllä.

Kolmannessa erässä kuskin paikalle palasi Lukko, ja pelin päättyessä tilastoihin kirjattiin kotijoukkueen 5-4-voitto. Kaksi edellistä otteluaan maaleitta pelanneen Lukon veivät voittoon Julius Mattila, Anrei Hakulinen ja uransa ensimmäisen liigamaalin tehnyt Oliver Suni.

– Tuntuihan se siistiltä, kun maalitili aukesi. Pääsin läpiajoon, etenin vain täysillä kohti maalia, ja sinne se upposi, kertasi Suni maaliaan.

– Oli hienoa päästä pelaamaan Krissen (Kuusela) juhlaotteluun, sillä hän oli Kärppiä edustaessaan minun lempparipelaajani, Kempeleeltä kotoisin oleva Suni paljasti.

SaiPa-hyökkääjän tehoilta siivitti voittoon JYPistä

Lappeenrannan SaiPa otti kauden kolmannen voittonsa miesten jääkiekkoliigassa perjantaina, kun se kukisti JYPin vieraskaukalossa maalein 3-1.

SaiPa ratkoi ottelun kolmannen erän puolivälissä tehtailtuaan kaksi maalia kahden miehen ylivoimalla. Vierasjoukkueen hyökkääjä Veikko Loimaranta takoi kauden avauspisteensä 1+2.

– Oli helpotus saada pisteitä, vaikka eihän niitä pitäisi ikinä miettiä. Tavoitteena on toki vain auttaa joukkuetta voittoon, mutta ei voi sanoa, etteikö olisi kiva itsekin onnistua, Loimaranta hehkutti STT:lle.

– Joukkueena teimme asioita, mitä vaaditaan voittoon. Pelasimme toisillemme ja kurinalaisesti.

JYP oli ottelun alussa terävämpi osapuoli, mutta vähitellen ote siirtyi SaiPalle. JYP-vahti Markus Ruusu torjui peräti 36 kertaa virkaveli Niclas Westerholmin 17 koppia vastaan.

– Menimme tänään joukkue edellä. Siitä olen kovasti ylpeä ja kiitollinen. Joukkue vastasi hienosti huutoon, ja tänään näimme henkisen voiman merkityksen. Jaksoimme jauhaa omaa peliämme ja ratkaisimme pelin ylivoimalla, SaiPan päävalmentaja Pekka Virta summasi.

– Pitäisi tehdä maaleja, että voi voittaa. Emme onnistuneet omilla ylivoimillamme, mutta sitten kovien rangaistuksien myötä SaiPa iski tarvittavat maalit. Kaikkemme yritimme, mutta lukemat näkyvät taululla, virkaveli Jukka Ahvenjärvi säesti.

Ilveksen ulkomaalaiset olivat HPK:n ulkomaalaisia luokkaa parempia

Ilves otti perjantaina kolmannen voittonsa neljässä miesten jääkiekkoliigan ottelussaan, kun HPK sai isän kädestä Hakametsässä maalein 6-1.

Ottelun perusteella Ilves on onnistunut ulkomaalaisten hankinnassa loistavasti. Tapparankin paikallispelissä masentanut tshekkimaalivahti Marek Langhamer vei HPK:n hyökkääjiltä uskon silloin, kun ottelu oli vielä tiukka numerollisesti. Hänelle kertyi torjuntoja 33.

– Marek pelasi jälleen todella hyvin, sanoi Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi.

ECHL:n viime kauden paras puolustaja Les Lancaster syötti kolme maalia ja on kolmessa ottelussaan koonnut tehot 0+6=6. Yksi syötöistä tuli suoraan Suomen lapaan.

– Oli se aika hyvä syöttö, Suomi sanoi vaatimattomasti.

Vasta 19-vuotias ruotsalaispuolustaja Leo Lööf vei kahville kokeneen Antti Pihlströmin ja teki tärkeän avausmaalin. Tapparaa vastaan voittomaalin tehnyt Nick Baptiste teki kaksi maalia.

Edellisessä kotiottelussa Ilves hävisi Pelicansille loppuhetkillä.

HPK:n neljästä amerikkalaisesta hyökkääjästä ei erottunut edes alkukauden komeetta Michael Joly. Matt Marcinew sai sentään yhden syöttöpisteen. Ainoaksi ilonaiheeksi jäi Juuso Ikosen sadas syöttöpiste.

Suosittelemme sinulle