Hyppää sisältöön

Poliisia ammuttiin tehtävän yhteydessä Hämeenlinnassa – poliisilla ei hengenvaaraa

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii tekoa epäiltynä murhan yrityksenä. Aseenkäyttötilanne tapahtui Hämeenlinnassa myöhään perjantai-iltana. Poliisi on päässyt sairaalasta eikä hänellä ole hengenvaaraa.

Poliisi haavoittui tehtävän yhteydessä Hämeenlinnassa myöhään perjantai-iltana. Poliisi on päässyt sairaalasta, eikä hänellä ole hengenvaaraa. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Hämeenlinnassa on ammuttu poliisia tehtävän yhteydessä, ja poliisi on käyttänyt virka-asetta vaarallisen henkilön pysäyttämiseksi. Poliisi kertoi asiasta tiedotteessaan puoli kolmen jälkeen lauantain vastaisena yönä. Aseenkäyttötilanne tapahtui noin kello 23.30 perjantaina.

Keskusrikospoliisi (KRP) tiedotti lauantaina iltapäivällä, että se tutkii tekoa epäiltynä murhan yrityksenä.

– Kyseessä on kerrostalon piha-alueella tapahtunut aseenkäyttötilanne, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tiia Grönberg KRP:stä.

Sekä ulkona ollut henkilö että poliisi käyttivät ampuma-asetta.

Poliisi on päässyt sairaalasta, eikä hänellä ole hengenvaaraa. Poliisia ampunut henkilö on Grönbergin mukaan tällä hetkellä sairaalahoidossa.

Tutkinnallisista syistä KRP ei kerro tässä vaiheessa tapahtumien kulusta enempää.

Tapauksesta on informoitu päivystävää syyttäjää, koska poliisi on käyttänyt tilanteessa virka-asetta.

Poliisia ammuttiin myös elokuussa

Viimeksi poliisin kohdistuneet ampumiset nousivat Suomessa keskusteluun, kun poliiseja ammuttiin kotihälytystehtävän yhteydessä Varsinais-Suomen Ruskolla 23. elokuuta. Tilanteessa sekä poliisi että poliisin kohteena ollut henkilö käyttivät asetta. Poliisi haavoittui ampumatilanteessa. Keskusrikospoliisin (KRP) esitutkinnan mukaan kolme poliisia oli hengenvaarassa tilanteessa. Poliiseja ampunut mies kuoli ampumisessa saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Poliisia kohti on ammuttu myös esimerkiksi Porvoossa ja Pirkanmaalla kaksi vuotta sitten. Tuolloin kaksi ruotsalaisveljestä ampui Porvoossa kahta poliisia, jotka haavoittuivat tilanteessa. Lisäksi veljekset ampuivat poliiseja kohti takaa-ajotilanteissa Pirkanmaalla.

Kesällä 2016 poliiseja kohti ammuttiin rynnäkkökiväärillä Vihdissä. Yksi poliisi kuoli ja toinen haavoittui. Toukokuussa 2012 Hyvinkäällä haavoittui poliisi ampumisessa, jossa kuoli kaksi ihmistä.

KRP:n Tiia Grönberg pitää poliisiin kohdistuneita aseenkäyttötilanteita todella huolestuttavina.

– Tottakai jokainen tilanne analysoidaan ja käydään läpi hyvin yksityiskohtaisesti, kun päästään tutkinnassa eteenpäin ja tiedetään olosuhteet tarkasti. Poliisin kaikessa toiminnassa pyritään aina ennaltaestävyyteen.

Juttuun on klo 15.45 päivitetty KRP:n tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tiia Grönbergin kommentit.

Lue lisää:

Poliisin virka-autoa ammuttiin Kuopiossa poliisiaseman parkkipaikalla

Poliisi edennyt Ruskon ampumävälikohtauksen tutkinnassa – epäillyltä löytyi useampi laiton ase ja räjähteitä

Poliisia ei epäillä rikoksesta Ruskolla miehen kuolemaan johtaneessa ampumavälikohtauksessa

Suosittelemme sinulle