Hyppää sisältöön

Porin Pesäkarhut juhlii Suomen mestaruutta 19 vuoden tauon jälkeen! Näin porilaiset juhlivat mestaruutta

Porin Pesäkarhut kukisti neljännessä finaalissa Jyväskylän Kirittäret supervuorossa. Yle näyttää mestaruusjuhlia Porista suorana lähetyksenä.

Näin Pesäkarhut juhli ottelun päätyttyä
Näin Pesäkarhut juhli ottelun päätyttyä
Simo Arkko

Porin Pesäkarhut juhlii pesäpallon naisten Suomen mestaruutta 19 vuoden tauon jälkeen. Pesäkarhut varmisti mestaruuden voittamalla Jyväskylän Kirittäret neljännessä finaalissa 1–0 (0–0, 1–1, 3–2).

Ottelu ratkesi dramaattisesti supervuoroparissa. Kirittäret meni supervuoron aloittavalla vuorolla 2–0-johtoon, mutta Pesäkarhut nousi tästäkin huolimatta 3–2-voittoon.

Ratkaisun viimeisteli Pinja Arbelius, joka kotiutti Tiia Peltosen kolmospuolen välilyönnillä. Tätä ennen Emilia Linna ja Susanna Puisto olivat onnistuneet kotiuttamaan Henna Jukan ja Emilia Itävalon.

– En tiedä edes tuntuuko tämä todelta. Ihan kauhea tilanne. Pirun siistiä, Puisto kommentoi Yle Puheelle itku kurkussa.

– Ei paljon parempaa voi enää olla.

Puisto hämmästeli etenkin porilaisten tapaa voittaa mestaruus.

– Tämä on ihan käsittämätöntä finaalipelissä. Olimme 2–0 tappiolla supervuorossa emmekä ole tehneet hirveästi juoksuja. Nyt teimme kolme. Eihän siinä ole mitään järkeä, Puisto hämmästeli.

Pesäkarhut on naisten puolella huippumenestyjä, sillä se on voittanut 2000-luvulla kaikkiaan 18 SM-mitalia (2 kulta, 6 hopeaa, 10 pronssia). Seura on ollut mitaleilla vuodesta 2016 lähtien, mutta ollut jo pitkän aikaa ilman kirkkainta palkintoa.

Porilaiset voittivat edellisen mestaruutensa vuonna 2002.

Pesäpallo.

Lue myös:

Suomen mestaruus ratkesi lyönnillä, jossa Pesäkarhujen sankari ei ollut onnistunut koko kauden aikana – "Sanoin, että nyt tippuu"

Porin Pesäkarhut voitti Suomen mestaruuden ja KPL tasoitti finaalisarjan – Yle seurasi pesäpallofinaaleja

Jyväskylän Kirittäret venyi ratkaisevalla hetkellä, mutta juhlitaanko Porissa vihdoin SM-kultaa?

Suosittelemme sinulle