Hyppää sisältöön

KPL tasoitti finaalisarjan Janne Kivipellon johdolla – asiantuntija kertoo, miksi kouvolalaiset ovat nousseet kuilun partaalta tasoihin

Suomen mestaruus ratkaistaan sunnuntaina Tampeella kello 14 alkaen. 

Kouvolan Pallonlyöjät tasoitti miesten Superpesiksen finaalisarjan 2–2:een. Kuva: Lehtikuva

Kouvolan Pallonlyöjät tasoitti finaalisarjan 2–2:een kotikentällään, kun se kukisti Manse PP:n lukemin 1–0 (0–0, 3–2).

Kamppailun sankariksi nousi Janne Kivipelto, joka löi toisessa jaksossa Ville Pesun kotipesään neljännen vuoroparin tasoittavalla. Kivipelto hyökkäsi viimeisellä lyönnillään Severi Tikkakoskea vastaan, eikä nuorukainen saanut kiinni kolmospuolen lyöntiä.

Ottelu pelattiin noin kymmenen asteen säässä, joten pallo ei kulkenut ja tilanteiden tekeminen oli molemmille haastavaa. Toisella jaksolla KPL sai kuitenkin rakennettua yhden palon ajolähtötilanteen, minkä jälkeen Janne Kivipelto asteli lyöntipaikalle.

Kivipelto löi pallon kahdesti kopparien eteen, ja Matit Saukko ja Latvala juoksivat kotipesään.

Kivipelto oli vireessä myös lukkarina, sillä hän sai väärillä syötöillään Manse PP:n lyöntejä laittomiksi.

Manse PP kuitenkin nousi otteluun mukaan, kun Lauri Kivinen kotiutti kakkospuolen saumalyönnillä Topias Liljan. Tamperelaiset myös lopulta pakottivat KPL:n tekemään juoksun neljännessä vuoroparissa, kun Juha Niemen kumura tippui Valtteri Hämäläisen eteen ja Tuomas Jussila eteni kotipesään.

– Tämä oli äärimmäisen tasainen ottelu. Ensimmäisellä jaksolla kumpikaan ei saanut juoksuja ja toisella pääsimme jo kaksi eteen, joka on tässä sarjassa paljon. Kaveri tuli hyvin tasoihin ja lopussa nousimme hienosti voittoon, KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi kommentoi Yle Urheilulle.

Ville Pesu toi ratkaisevan 3–2-juoksun Kuva: Lehtikuva

Finaalisarja heräsi eloon myös mentaalisella puolella. Esimerkiksi Manse PP:n Tuomas Tuohisaari epäonnistui kahdesti kopinnostossa kouvolalaisyleisön mylvinnän seurauksena.

– Pari peliä olivat seesteisempiä, mutta nyt alkaa olla tunnelma ihan äärimmillään, Haimi totesi.

Manse PP johti sarjaa jo 2–0, mutta KPL on noussut kahdella peräkkäisellä voitolla tasoihin. Yle Urheilun pesäpalloasiantuntija Sami Partasen mukaan KPL on osoittanut sitkeytensä finaalisarjassa.

– KPL on saanut rikottua Tampereen sisäpeliä todella voimakkaasti kärjen osalta. Siksi Manse PP:n vähäiset kotiutusyritykset ovat tulleet eri pelaajille kuin koko kaudella. Janne Kivipelto löi kolme juoksua ja se erotti kaksi joukkuetta tänään, Partanen analysoi.

Suomen mestaruus ratkaistaan sunnuntaina Tampeella kello 14 alkaen. Finaalia voi kuunnella suorana Yle Puheesta.

Lue myös:

Suomen mestaruus ratkesi lyönnillä, jossa Pesäkarhujen sankari ei ollut onnistunut koko kauden aikana – "Sanoin, että nyt tippuu"

Porin Pesäkarhut juhlii Suomen mestaruutta 19 vuoden tauon jälkeen! Näin porilaiset juhlivat mestaruutta

Suosittelemme sinulle