Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

KuPSin naiset murskavoittoon Kansallisessa liigassa – TiPSin unelma lähes mureni kotitasapelillä

Kuopion Palloseuran naisten sarjajohto kasvoi entisestään jalkapallon Kansallisessa liigassa, kun TiPS ei pystynyt kotivoittoon lauantain pelikierroksella Åland Unitedia vastaan.

Gentjana Rochi ja Lavdije Begolli tuulettavat.
Gentjana Rochi ja Lavdije Begolli tuulettavat. Kuva: Kansallinen liiga / Kalevi Hämäläinen
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

KuPS murskasi yläloppusarjassa viidentenä olevan vantaalaisen PK-35:n 7–0 (4-0). Maali-iloittelussa kunnostautuivat hattutempulla Gentjana Rochi sekä kahdesti osuneet Aino Kröger ja kertaalleen verkkoa heiluttaneet Lavdije Begolli ja Alisson Pantuso.

Pelikierros oli mieleinen savolaisille, sillä sen pahin ja ainoa uhkaaja TiPS jäi Åland Unitedin kanssa 3–3-kotitasapeliin.

TiPS johti Jenna Topran vartin kohdalla tekemällä osumalla, mutta Åland U piti komentoa sen jälkeen 2–1- ja 3–2-johdoilla. Kahden maalin Maria Cassandra Korhonen ja Sarah Mary Troccoli vastasivat saarelaisten täysosumista. Pistejakoon päättyneessä kamppailussa TiPSiltä onnistuivat maalinteossa myös Oona ja Emmi Siren.

Åland U:n maalipyssy Korhosen hieno peli päättyi harmilliseen reisivammaan ottelun loppuhetkillä. TiPS piti seitinohuen mestaruushaaveensa elossa, kun Emmi Siren laukoi komean 3–3-maalin 88. minuutilla.

KuPSin naisten mestaruusjuhlat siirtyivät, mutta joukkue on jo käytännössä tarrannut voittopokaaliin kiinni. Kuopiolaiset ovat saldonneet nyt kuusi pistettä enemmän kuin sarjakakkonen TiPS, ja kun KuPSin maalierokin on +16 tikkurilaisiin nähden, niin sitä on äärimmäisen vaikea ottaa kiinni enää kahdella päätöskierroksella.

KuPS kohtaa vielä vieraissa HJK:n ja viimeisellä kierroksella Kuopiossa TiPS:n. Savolaisten mestaruus voi saada sinettinsä jo lauantaina 2. lokakuuta, jos se nappaa pisteenkin Klubilta. TiPS saa vastaan toiseksi viimeisellä kierroksella Vantaan PK-35:n.

TiPSille vähintään hopea on jo varma. Yhtä lailla viime kauden mestari Åland U on jo varmistanut pronssimitalinsa.

Muissa otteluissa sarjanelonen HJK kaatoi FC Hongan 4–0 (2-0) Ria Karjalaisen kahdella osumalla sekä Katariina Kosolan ja Essi Sainion maalilla. Alaloppusarjassa 90-vuotisjuhlapelissään Ilves pöllytti HPS:aa maalein 4–0 (3-0). Silja Tuominen teki kaksi maalia, Sofia Määttä ja Pipsa Saarilahti yhden.

Suosittelemme