Hyppää sisältöön

Turkkila ja Versluis luistelivat Suomelle jäätanssin maapaikan Pekingin olympialaisiin 28 vuoden tauon jälkeen

Jäätanssipari Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin kahden viikon takainen ennätys parani peräti kymmenellä pisteellä.

Matthias Versluis ja Juulia Turkkila harjoittelemassa Pirkkolan jäähallissa Helsingissä. Kuva: Jorma Vihtonen / YLE
Juuso Koskinen

Jäätanssipari Juulia Turkkila-Matthias Versluis saavutti Suomelle maapaikan Pekingin olympiakisoihin.

– Aivan mahtavat fiilikset, olo on super onnellinen ja helpottunut. Paineista huolimatta tämä oli meiltä kylmäpäinen suoritus, Turkkila hehkutti Yle Urheilun haastattelussa.

Turkkila ja Versluis johtivat kilpailua rytmitanssin jälkeen uusilla ennätyspisteillään 70,92. Lauantain vapaatanssista suomalaispari sai pisteet 110,27 ja voitti kilpailun yhteispistein 181,19. Kahden viikon takainen ennätys kansainvälisestä Lombardia Trophysta 171,23 meni reilusti uusiksi.

– Olemme tehneet todella kovasti töitä läpi kevään ja kesän. Tiedossa oli, että kova kisa tulee heti tähän kauden alkuun ja pureuduimme keväällä erityisesti perusluistelutaidon syventämiseen, Versluis painotti.

– Heti epäonnistuneiden MM-kisojen jälkeen katse kääntyi tähän olympiakarsintaan. Kaiken teimme tämän eteen ja meidän välinen kemia tulee nyt entistä paremmin esiin, Turkkila jatkoi.

Jäätanssiparilla on ollut kaksi todella vaikeaa kautta pahan loukkaantumisen ja koronan takia. Nyt parin tavoitteena on säilyttää taso tiukoissa arvokisoissa ja myös olympialaisissa. Turkkila paljastaa Yle Urheilulle kaksikon tavoittelevan MM-kisoissa pääsyä 15 parhaan joukkoon.

– Tietää sen meidän potentiaalin, niin ei sitä halua haaskata, Turkkila kiteyttää.

"Suomen jäätanssin kannalta tosi iso juttu"

Karsintakilpailun toiseksi luistelivat Saksan Katharina Müller ja Tim Dieck yhteispistein 173,74. Kolmanneksi sijoittuivat Georgian Maria Kazakova ja Georgy Reviya pistein 173,20. Voitto tuli siis selvällä erolla.

– Kovat kisat opettavat todella paljon. Haluamme saada nyt hyvän kilpailurytmin takaisin parin hiljaisemman kisakauden jälkeen, Versluis kertoo.

Suomella on ollut edellisen kerran jäätanssipari olympialaisissa vuonna 1994, kun Susanna Rahkamo ja Petri Kokko kilpailivat Lillehammerissa.

Oberstdorfissa jaossa oli jäätanssiin viimeiset 4 olympiapaikkaa, 19 paikkaa jaettiin jo kevään MM-kisojen tulosten perusteella. Jäätanssiparin Pekingin kiinnitys on maapaikka Suomelle, mutta jos kaikki menee suunnitellusti, se lankeaa Turkkilalle ja Versluikselle Suomen ykkösparina.

Myös parin valmentaja Maurizio Margaglio oli erittäin tyytyväinen suojattiensa puolesta.

– Hän varmaan repeää onnesta. Tämä on Suomen jäätanssin kannalta tosi iso juttu, pari päättää.

Pekingin olympialaiset kilpaillaan helmikuussa 2022.

Juttua muokattu 22.03: Lisätty Turkkilan ja Versluiksen kommentit.

Lue myös:

Turkkila ja Versluis ovat kiinni jäätanssin olympiapaikassa

Jäätanssivalmentaja kaipaa vähemmän täydellisiä suorituksia ja enemmän tunnetta – suomalaispari tavoittelee olympiapaikkaa Pekingiin

Suosittelemme sinulle