Hyppää sisältöön

Manse PP:n tähtisikermä juhlii Suomen mestaruutta – katso, miten tamperelaiset riemuitsivat torilla ja kentällä

Tamperelainen Manse PP muutti lyöntijärjestystään ja nousi toisella jaksolla Suomen mestariksi.

Manse PP:n pelaajat juhlivat torilla fanien kanssa
Manse PP:n pelaajat juhlivat torilla fanien kanssa
Simo Arkko

Manse PP on voittanut pesäpallon miesten Suomen mestaruuden otteluvoitoin 3–2. Mestaruus ratkesi Tampereella täpötäydessä Kaupissa, kun Manse PP kukisti Kouvolan Pallonlyöjät lukemin 1–0 (0–0, 3–0).

– Tämä merkitsee paljon. Kyllähän tämä on älyttömän hieno juttu. Todella hienoa, että tämä projekti lähti näin hienosti liikkeelle, Manse PP:n lukkari Juha Puhtimäki kommentoi Yle Urheilulle.

Manse PP oli koko kauden puhutuin joukkue, sillä joukkue hankki useita tähtipelaajia muista seuroista taustarahoittajien turvin. Tämä herätti paljon kritiikkiä pesäpallopiireissä.

– Olen todella ylpeä tuosta joukkueesta. Olemme tienneet, että meitä arvostellaan ja meistä puhutaan paljon, mutta äijät kestivät sen todella hienosti, Puhtimäki kommentoi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

pesäpallo.
Näin Manse PP:n miesten joukkue juhli mestaruutta ottelun ratkettua vuonna 2021.

Puhtimäki omisti mestaruuden Manse PP:n pelinjohtaja Matti Iivariselle, joka saavutti ensimmäisen mestaruutensa. Tarkemmin Puhtimäen ja Iivarisen tunteikkaasta kohtaamisesta voi lukea seuraavasta jutusta:

Lue lisää:

"En olisi tässä ilman Mattia" – Manse PP:n mestaruusjuhla alkoi tunteikkaalla halauksella, kun lautaskammon selättänyt Juha Puhtimäki liikuttui pelinjohtajakonkarin mestaruudesta

Manse PP pelasi loistavan runkosarjan, mutta pudotuspelien kynnyksellä vire laski selvästi. Imatran Pallo-Veikkoja vastaan tamperelaisilla olikin suuria vaikeuksia. IPV oli vain palon päässä välieristä.¨

– IPV pisti hyvin kampoihin. Meistä tuli silloin joukkue isolla J:llä. Me uskoimme omaan hommaamme, vaikka kukaan ei meihin uskonut. Kaikki olivat meitä vastaan ja toivoivat, että häviämme, pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Tuomas Jussila kommentoi.

Latvala jo viidettä kertaa hopealle

Hopeamitali oli KPL:lle karvasta kalkkia. Joukkue oli neljän viime vuoden sisään jo kolmatta kertaa finaalissa, mutta taipui jälleen hopealle. Seuran edellisestä mestaruudesta on 45 vuotta.

Pitkään Kouvolan Pallonlyöjissä pelannut jäi Matti Latvala jäi jo viidettä kertaa SM-hopealle, joten ensimmäinen Suomen mestaruus jäi jälleen haaveeksi.

– Tietysti tyhjä olo. Pitkä kausi tulee päätökseen ja vielä tällaisissä merkeissä. Ei kovin iloiset tunnelmat.

Karvaan tappion hetkellä Latvala oli kuitenkin ylpeä kouvolalaisten joukkueesta. KPL pelasi myös viime vuonna finaalissa, mutta joukkue nuorentui tämän jälkeen huomattavasti.

– Pitää olla todella ylpeä tästä sakista. Meillä oli kivinen tie, eikä kukaan uskonut, että olisimme edes neljän joukossa. Venyimme finaaliin asti ja viidenteen peliin. Omissa käsissä oli tämäkin ja se harmittaa suuresti.

Manse sai sisäpelinsä rullaamaan

Kamppailu ratkesi lopulta toisen jakson alussa, kun lyöntijärjestystään muokannut Manse PP sai sisäpelinsä rullaamaan. Manse sai palottoman ajon, minkä jälkeen Juha Niemi kotiutti kumurallaan Timo Torpan ja Lauri Kivinen Tuomas Jussilan.

Onnistumiset vapauttivat tamperelaisia, ja kolmannen vuoroparin aloittavalla Manse PP onnistukin lisäämään johtonsa 3–0:aan.

Tamperelaiset pääsivät juhlimaan myös ulkona, sillä KPL sai toisella jaksolla vain yhden kolmostilanteen.

Avausjakso oli sisäpelin osalta kummallakin nihkeää. Manse PP kuitenkin sai neljännen vuoroparin tasoittavalla loistavan mahdollisuuden jaksovoittoon, kun KPL jäi juoksuitta omalla sisävuorollaan.

Tamperelaiset saivat rakennettua palottoman ajolähtötilanteen, jota Niemi asettui purkamaan. Niemi olikin viedä tamperelaiset johtoasemaan kovalla kakkospuolen saumalyönnillä, mutta KPL:n 37-vuotias konkariMatti Latvalaoli tästä eri mieltä.

Latvala venytti tiikeriloikalla heittäytyen pallon syöksykopiksi, joten kenttä tyhjeni haavojen takia. Manse PP ei saanut tämän jälkeen uutta mahdollisuutta, joten avausjakso päättyi ilman juoksuja. Toisella jaksolla tamperelaiset kuitenkin menivät menojaan.

Lue myös:

Manse PP on pesäpallon Suomen mestari – Yle seurasi juhlatunnelmia hetki hetkeltä

KPL tasoitti finaalisarjan Janne Kivipellon johdolla – asiantuntija kertoo, miksi kouvolalaiset ovat nousseet kuilun partaalta tasoihin

Suosittelemme sinulle