Hyppää sisältöön

"En olisi tässä ilman Mattia" – Manse PP:n mestaruusjuhla alkoi tunteikkaalla halauksella, kun lautaskammon selättänyt Juha Puhtimäki liikuttui pelinjohtajakonkarin mestaruudesta

Manse PP:n lukkari Juha Puhtimäki sai Matti Iivariselta apua yli kymmenen vuotta sitten lautaskammonsa takia. Sunnuntaina kaikki purkaantui lämpimässä halauksessa.

Manse PP:n mestaruusjuhlat alkoivat tunteikkaalla halauksella
Manse PP:n mestaruusjuhlat alkoivat tunteikkaalla halauksella
Kimmo Porttila,
Simo Arkko

Kun pilli vihelsi Tampereella Manse PP:n mestaruuden merkiksi, ensimmäisen mestaruutensa pelinjohtajana saavuttanut Matti Iivarinen, 56, rynnisti kohti takakenttää.

– Matti Iivarinen vetää vuoden 1988 uusinnan ja lähtee juoksemaan kohti takakenttää niin kuin Alajärven Ankkureiden lukkarina aikoinaan. Riemu on rajaton, pesäpalloasiantuntija Antti Tokkari selosti Ruudun lähetyksessä.

Tokkari viittaa vuoteen 1988, jolloin Iivarinen voitti ensimmäisen mestaruutensa pelaajana. Pelinjohtajana Iivarinen on kokenut, mutta mestaruus on jäänyt monena vuonna saamatta.

Iivarisella purkautui paljon, kun pitkä ja ansiokas työ tuotti vihdoin palkinnon. Iivarinen ehti tahkota pelinjohtajana lähes 500 ottelua ilman Suomen mestaruutta.

– Hieno hetki. Ei ymmärrä vielä, Iivarinen totesi lyhyesti Yle Urheilulle mestaruusjuhlista.

Heti kommenttinsa jälkeen Iivarinen kohtasi Manse PP:n lukkari Juha Puhtimäen. Kaksikko halasi toisiaan pitkän aikaa. Puhtimäki näytti selvästi liikuttuneelta ja piti kättään kasvojensa edessä.

– Siinä purkautui aika paljon. Minua ei olisi tässä ilman Mattia. Aika selvää on ollut koko kauden, että mihin tekemistä suunnataan. Koko kausi on mennyt Matille aika isosti. Lanseerasin eilen illalla sanonnan, että Manselle, meille ja Matille, Puhtimäki kommentoi kohtaamista Yle Urheilulle.

Puhtimäki viittaa kommentissaan Matti Iivarisen ensimmäiseen mestaruuteen, mutta myös omaan kehitykseensä. Puhtimäki kärsi nuoruusvuosinaan yli kymmenen vuotta sitten lautaskammosta, mutta sai tilanteeseen apua Iivariselta.

Sittemmin Puhtimäki on pelannut kuusi Itä-Länsi-ottelua, voittanut kolme Suomen mestaruutta ja valittu kerran Vuoden lukkariksi.

– Joku oli nettiin kirjoittanut, että mille me pelaamme, niin ei se minulle ainakaan hirveän epäselvää ollut, että mille me tätä teemme, Puhtimäki tunnelmoi.

Iivarinen toteaa, että hän on aina halunnut auttaa pelaajia, jos siihen on ollut tarvetta.

– Olen valmentajana ajatellut aina niin, että pyrin olemaan tukena, jos tukea tarvitaan. Silloin (Puhtimäelle) tuli sellaisia hetkiä, että annoin omia mielipiteitä ja kannustin. Jos ne ovat kantaneet tänne asti, niin todella hieno homma, Iivarinen muistelee Puhtimäen uran vaikeimpia vuosia.

Miltä se tuntuu, että lukkari omistaa voiton sinulle?

– Kyllä se tuntuu erityisen hienolta. On ollut hienoa tehdä hänen kanssaan yhteistyötä. Molemmat olemme kyllä hommia tehneet ja nähneet vaivaa (lautaskammon) eteen.

Lue myös:

Manse PP:n tähtisikermä juhlii Suomen mestaruutta – katso, miten tamperelaiset riemuitsivat torilla ja kentällä

Manse PP on pesäpallon Suomen mestari – Yle seurasi juhlatunnelmia hetki hetkeltä

Suosittelemme sinulle