Hyppää sisältöön

Pieni lentokone teki epäonnistuneen laskeutumisen Hyvinkäällä – lentäjä menehtyi, koneessa ollut matkustaja sairaalahoidossa

Kaksipaikkainen lentokone oli laskeutumassa kentälle, mutta jotain meni vikaan. Poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus selvittävät tapahtumien kulkua.

Poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus selvittävät tapahtumia Hyvinkään lentokentällä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kaksipaikkainen pienkone on tehnyt epäonnistuneen laskun Hyvinkään lentokentälle tänään maanantaina puolen päivän jälkeen.

Koneessa oli kaksi henkilöä. Lentäjä on menehtynyt ja matkustaja on viety sairaalahoitoon, kertoo päivystävä palomestari Tommi Leppioja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

– Kaksipaikkainen lentokone yritti laskeutua lentokentälle, mutta ennen kiitotietä kone on törmännyt maahan, Leppioja kertoo.

Hyvinkään lentokenttä sijaitsee muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kuva: Ilkka Kemppinen / Yle

Hyvinkään lentokentän päällikön Jukka Helmisen käsityksen mukaan kyseessä on ollut niin sanottu maaliin lasku, eli lentokoulutukseen liittyvä tilanne, jossa harjoitellaan pakkolaskun kaltaista tilannetta.

Kummatkin pienkoneessa olleet olivat keski-ikäisiä miehiä. Olosuhteet tapahtumapaikalla olivat aurinkoiset ja selkeät.

Hyvinkään pienikokoinen lentokenttä on niin kutsuttu korpikenttä, eli siellä ei ole lennonjohtoa. Kentällä on kaksi kiitotietä.

Päävastuu onnettomuuden tutkinnasta on poliisilla, joka selvittää tapahtumien tarkempaa kulkua yhteistyössä Onnettomuustutkintakeskuksen kanssa.

Poliisi tiedottaa tapauksesta lisää tutkinnan edetessä.

Suomessa on viimeksi tapahtunut kuolemaan johtanut siviili-ilmailuonnettomuus vuonna 2019 Pirkkalassa.

Juttua korjattu 27.9.2021 klo 15:10. Edellinen kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui Pirkkalassa, ei Laukaassa kuten jutussa aikaisemmin väitettiin.

Suosittelemme sinulle