Hyppää sisältöön

Jyväskylässä MM-ralli sulkee katuja ja tuo poikkeusjärjestelyjä liikkumiseen erityisesti keskustassa, Harjulla ja Lutakossa

Keski-Suomessa tulevana viikonloppuna ajettava MM-ralli vaikuttaa liikennejärjestelyihin jo alkuviikosta. Eniten ralli muuttaa liikkumista Jyväskylän keskustassa, Mäki-Matissa, Harjulla ja Lutakossa.

MM-rallin aikana kävelijät ja pyöräilijät joutuvat kiertämään Lutakonaukion, koska se on kokonaan rallin käytössä. Kuva: Heli Kaski / Yle
Heli Kaski

Jyväskylän Harjulla ajettavien MM-rallin erikoiskokeiden vuoksi suljetaan katuja (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi) kokonaan kaupungin keskustassa, Mäki-Matissa ja Harjulla.

Harjun erikoiskokeiden takia viheralue ja Ihantolantie suljetaan liikenteeltä jo maanantaina 27. syyskuuta kello 21. Kulku Ihantolantielle on sallittu vain rallin kulkuluvilla.

Kilpailun huoltoalue sijaitsee sataman tuntumassa Lutakonaukion ja Paviljongin alueella. Paviljongin alue on ollut suljettuna jo viime perjantaista ja pysyy kiinni torstaihin 7. lokakuuta kello 21 asti. Rantaraitilla voi kuitenkin liikkua koko tapahtuman ajan.

– Lutakossa suurin osa liikennejärjestelyistä vaikuttaa kevyen liikenteen kulkuun, koska koko Lutakonaukio on rallin käytössä. Erityisjärjestelyjä on ja ne pitää huomioida. Harjulla liikennejärjestelyt ovat sitten mittavia autoliikenteellekin erikoiskokeiden ja niiden valmistautumisen vuoksi, kertoo MM-rallin kilpailusihteeri ja vastuullisuuspäällikkö Viivi Firat.

Hän toteaa, että rallin päätyttyä tapahtumapaikat ja kadut saadaan nopeasti putsattua ja ensi viikon alussa kaupungissa voidaan palata jo liikenteen suhteen melko normaaliin.

Jyväskylän kaupunki muistuttaa, että autoilevan ralliyleisön on syytä huomioida Jyväskylän keskustassa ja monilla asuinalueilla voimassa oleva aluepysäköintikielto.

Pysäköintikieltoalueella voi pysäköidä vain sinipohjaisella P-merkillä merkityillä pysäköintipaikoilla. Myös taajamien puisto-, viher- ja metsäalueita sekä joutomaita koskeva maastopysäköintikielto kannattaa parkkipaikkaa etsivän ralliyleisön muistaa.

Katso MM-rallin aiheuttamat poikkeusjärjestelyt Jyväskylän liikenteeseen täältä (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi).

Kartta Harjun erikoiskokeen liikennejärjestelyistä (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi).

Kartta Lutakon liikennejärjestelyistä (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi).

Linja-autojen poikkeusreitit rallin aikana (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi).

Lue myös:

Näin seuraat Jyväskylän MM-rallia! Katso juhlakisan jokainen erikoiskoe suorana – tätä kaikkea tarjoaa Yle Ralli Plus

Suosittelemme sinulle