Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Uefa luopui kurinpitotoimista jalkapallon Superliigaa puuhanneita suurseuroja vastaan

Jalkapallofanit vastustivat 12 eurooppalaisen suurseuran valmistelemaa Superliigaa ankarasti, ja lopulta seurat vetivät suunnitelmansa pois.

Marco Asensio ja Real Madridin joukkuekaverit juhlivat maalia.
Real Madrid välttyy Barcelonan ja Juventuksen tavoin rangaistuksilta. Kuva: EPA-EFE/Juanjo Martin
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon eurooppalaista Superliigaa ideoineet suurseurat välttyvät oikeudellisilta rangaistuksilta. Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti, ettei se kohdista kurinpitotoimia Superliigaa valmistelleisiin espanjalaisseuroihin Barcelonaan ja Real Madridiin sekä italialaiseen Juventukseen.

Uefa noudatti madridilaisen tuomioistuimen päätöstä, jonka mukaan rangaistukset Barcelonaa, Real Madridia ja Juventusta kohtaan olisivat olleet laittomia.

Idea Superliigasta julkistettiin huhtikuussa, kun 12 eurooppalaista suurseuraa ilmoitti lisätulojen toivossa perustavansa oman sarjan. Varsinkin jalkapallofanit vastustivat hanketta niin ankarasti, että suurseurat vetivät suunnitelmansa vakavien seuraamusten pelossa pois.

Lue myös:

Uefa keskeytti toimet Superliiga-kapinallisia vastaan

Uefa kertoi rangaistuksista Superliiga-seuroille – kolme saa vielä odottaa kurinpitoa

Superliigan kuohunnan varjossa Uefa kertoi Mestarien liigan laajennuksesta ja sarjajärjestelmän muutoksesta

Mikä ihmeen Superliiga? Nämä asiat kohusuunnitelmasta tiedetään – englantilaislegenda raivostui ja vaatii radikaalia rangaistusta Manchester Unitedille ja muille seuroille

Suosittelemme